Real Madrid otti selkeän niskalenkin kauden ensimmäisessä Clásicossa. Barcelona teki pikamaalin heti ottelun alkuun, mutta Real nousi tasoihin ja kirmasi ohi Cristiano Ronaldon, Pepen ja Karim Benzeman maaleilla. Päätöslukemat kirjattiin 3-1.

Yllättävällä avauskokoonpanolla pelannut Barcelona siirtyi välittömästi johtoon El Clásicossa. Peliä oli pelattu kolme minuuttia, kun Neymar leikkasi vasemmalta sisään ja sijoitti pallon alakulmaan ohi Iker Casillasin.

Heti perään Real oli lähellä tasoitusta. Ronaldo pääsi laukomaan vapaapotkua melko läheltä, mutta kuti osui muuriin. Seuraava tilanne siunaantui vapaaksi jääneelle Benzemalle, jota haettiin pitkällä pallolla. Ranskalaiskärjen kurotus suuntautui ohi maalin.

Ottelun ensimmäinen keltainen kortti näytettin yllättäen Lionel Messille, joka pelasi avausminuutit hyvin aggressiivisesti.

Tasoitusmaali oli entistä lähempänä vajaan 10 minuutin kohdalla. Ensin Marcelo haki maalin edestä Benzemaa, mutta Claudio Bravo pääsi väliin. Heti perään Ronaldo keskitti vasemmalta boksiin, ja Benzeman pusku kolahti ylärimaan. Sentteri pääsi vielä irtopalloonkin, mutta laukaus muutamasta metristä kolahti uudestaan ylärimaan.

13 minuutin kohdalla Barcelonalle merkittiin jo toinen varoitus. Lappua näytettiin jälleen hyökkääjälle – tällä kertaa Neymarille.

Pari minuuttia myöhemmin Real sai taas painetta Barca-päätyyn. Toni Kroos laukoi kuljetuksen päätteeksi, mutta kuti jäi pehmeäksi, ja Bravolla oli helppo työ napata pallo käsiinsä.

22 minuutin kohdalla Messillä oli peräperään kaksi erinomaista maalipaikkaa. Ensimmäinen syntyi lyhyen kuljetuksen päätteeksi, ja toiseen Kirppu sai oikealta laidalta loistavan matalan keskityksen avaukseen nostetulta Luis Suárezilta. Ensimmäinen laukaus jäi vaisuksi, ja toisen Messi sijoitti päin vastaan tullutta Casillasia.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ronaldo vaati rangaistuspotkua. Portugalilainen törmäsi harhautuksen jälkeen Sergio Busquetsiin, mutta pilkku olisi ollut tilanteesta turhan kova tuomio. Ottelussa nähtiin aiemmikin kyseenalainen tilanne, jossa Gerard Piqué repi Benzeman nurin. Lopulta pallo vietiin pilkulle 34. minuutilla. Marcelo eteni vasemmalta ja haki matalaa keskitystä. Piqué veti itsensä makuulle, ja pallo osui topparin käteen. Piqué sai varoituksen, ja Ronaldo sijoitti rangaistuspotkun varmasti alakulmaan. Osuma oli Ronaldolle jo kauden 16:s La Ligassa.

Nelisen minuuttia tasoitusmaalin jälkeen Andrés Iniesta pääsi ottelupöytäkirjaan. Iniestan varoitus oli jo Barcan neljäs ottelussa.

Pari minuuttia ennen taukoa Piqué oli jälleen ongelmissa. Marcelo keskitti, ja Piquéllä piti olla helppo työ puskea pallo pois. Espanjalainen puski pallosta ohi, ja Rodríguezille avautui paikka. Pusku painui ohi maalin.

Heti toisen puoliskon alussa Luka Modric veti Suárezilta jalat alta, ja Barca sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Messin kierteinen vapaapotku ei noussut tarpeeksi, vaan osui muuriin.

Pari minuuttia myöhemmin Real pääsi vastahyökkäykseen. Benzema pelasi turhan myöhään Ronaldolle, jonka laukauksen Piqué onnistui blokkaamaan kulmapotkuksi. Kroos keskitti tilannetta seuranneen kulman täysin vapaaksi jääneelle Pepelle, joka puski Realin 2-1-johtoon.

55 minuutin kohdalla Messi pelasi pystysyötön Suárezille, joka pyrki vielä jättämään Messille. Real-puolustus purki pallon suoraan Jérémy Mathieulle, joka latasi boksin ulkopuolelta kanuunan kohti etuyläkulmaa. Casillas venyi erinomaiseen torjuntaan.

Kuusi minuuttia myöhemmin Real siirtyi 3-1-johtoon, tällä kertaa Andrés Iniestan lahjoituksella. Iniesta olisi voinut suojata pallon normaalisti sivurajan yli, mutta hän yritti vielä syöttää Dani Alvesille. Brassipakki ei ollut Iniestan ajatuksessa mukana, ja Real pääsi iskemään. Ronaldo jakoi pallon Rodríguezille, joka syötti pystyyn Benzemalle. Ranskalainen tälläsi erinomaisen kudin tolpan kautta sisään.

69 minuutin kohdalla Real hyökkäsi jälleen vaarallisesti. Busquetsilta ryöstettiin pallo helposti pois, ja Real hyökkäsi neljällä kolmea vastaan. Kroos pudotti pelivälineen Benzemalle, joka tykitti kovaa ja korkealle. Hetkeä myöhemmin Barca sai lisää huonoja uutisia, kun Iniesta joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi.

Vajaa 10 minuuttia ennen täyttä aikaa Real hyökkäsi ties kuinka monetta kertaa ylivoimalla vastaan, mutta viimeinen syöttö jäi huonoksi, ja Barca pääsi katkoon. Vielä lisäajalla Ronaldo potkaisi kevyesti Alvesia, ja portugalilaiselle näytettiin varoitusta.

Voitto nosti Realin pisteen päähän Barcelonasta, jolla on koossa 22 pinnaa. Realin tekemät maalit olivat ensimmäiset Barcan liigassa päästämät tällä kaudella.

Toimittajan sana

Ottelun ensimmäinen 25-minuuttinen oli uskomattoman intensiivistä pelaamista. Todennäköisesti missään muussa sarjassa ei pystytä näin nopeatempoiseen otteluun, jossa pallo pysyy kontrollissa. Pikku hiljaa Real otti pelin paremmin ja paremmin haltuunsa. Barcelona yritti jatkuvasti hyökätä keskeltä ja vasemman laidan kautta, mutta yhdistelmät eivät toimineet, ja toisaalta Real puolusti erittäin järkevästi ja aktiivisesti.

Barcelona puolestaan menetti jatkuvasti palloja vaarallisilla alueilla, mikä avasi Realille jatkuvasti vastahyökkäystilanteita. Päätöslukemat kirjattiin 3-1, mutta paremmilla viimeisillä syötöillä Real olisi voinut murskata paljon rumemmatkin numerot taululle. Barcalla oli pari paikkaa ensimmäisen puoliskon alussa – muuten peli oli Realin.