Aiemmin melko varovaista linjaa politiikan suhteen pitänyt FC Barcelona on nyt ottanut kantaa Katalonian itsenäisyyspyrkimyksiin. Seurajohto ilmoitti antavansa tukensa itsenäisyysäänestykselle, joka on tarkoitus pitää 9. marraskuuta. Lausunnossa ei otettu kantaa siihen, tukeeko seura Katalonian itsenäistymistä.

– Vuosi sitten Barcelona FC ilmaisi tukensa sananvapaudelle. Noiden sanojen muodollisuudesta huolimatta koimme, että meidän on toistettava kantamme Kataloniassa meneillään olevaa prosessia koskien. Annamme tukemme sopimukselle, Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu sanoi RAC1-radiokanavan El Món a -ohjelmassa.

Sopimuksella tarkoitetaan niin sanottua itsemääräämisoikeuden kansallista sopimusta. Sen allekirjoittavat kannattavat kansanäänestyksen järjestämistä.

Barcelonan pelaajista kansanäänestystä ovat julkisesti tukeeneet Xavi ja Gerard Piqué. Lisäksi seuran entinen puheenjohtaja Joan Laporta on voimakkaasti ajanut Katalonian itsenäisyyttä.

Aiemmin tällä viikolla Espanjan kahta ylintä sarjatasoa hallinnoivan LFP:n puheenjohtaja Javier Tebas sanoi, etteivät Barcelona ja Espanyol voisi jatkaa La Ligassa, mikäli Katalonia itsenäistyisi.

Toimittajan sana

Barcelonan kannanotto oli tietyllä tapaa melko odotettu. Seura edustaa hyvin vahvasti katalonialaisuutta. Jopa kakkospaidassa on Katalonian lipun värit. Virallinen tuki puuttui aiemmin todennäköisesti siitä syystä, ettei seura halua suututtaa Espanjan jalkapalloliittoa ja LFP:tä. Voi olla, ettei missään vaiheessa kuulla julkisesti, tukeeko Barcelona Katalonian varsinaista itsenäisyyttä.