Slovakia vastasi EM-karsintojen toistaiseksi ehkä suurimmasta yllätyksestä. Espanja joutui nöyrtymään torstaina Slovakian vieraana maalein 1-2. Ratkaisuosuman viimeisteli kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Miroslav Stoch.

Ottelu alkoi Espanjan kannalta huonosti. 17. minuutilla Iker Casillas hörppäsi Juraj Kuckan laukoman vapaapotkun taakseen. Casillas kaatui kohti oikeaa laitaa, ja kuti upposi sisään aivan keskeltä maalia. Se ei suinkaan ollut ensimmäinen Slovakian paikka. Viitisen minuuttia aiemmin Casillas oli venynyt erinomaiseen torjuntaan.

Espanja haki tasoitusta ja loi pari hyvää paikkaa etenkin kulmapotkuista. Raúl Albiol ja Sergio Busquets eivät onnistuneet viimeistely-yrityksissään. Saman saivat kokea Diego Costa, Gerard Piqué ja Cesc Fàbregas toisella puoliajalla.

Lopulta 82. minuutilla vieraiden takaa-ajo toi tulosta. Jordi Alba antoi vasemmalta aikaisen keskityksen boksiin, Paco Alcácer otti ensimmäisellä kosketuksellaan haltuun ja toisella sijoitti pallon alakulmaan. Kymmenen minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Paco on nyt osunut Espanjan molemmissa karsintaotteluissa.

Viisi minuuttia myöhemmin Slovakia iski ratkaisun. Syöttö Espanjan puolustuksen selustaan. Piqué ei ehtinyt katkaisemaan keskitystä, ja vapaaksi jääneellä Stochilla oli loppujen lopuksi melko helppo työ puskea pallo ohi Casillasin.

Voitto nosti Slovakian C-lohkon piikkipaikalle. Joukkue on voittanut ensimmäiset kaksi otteluaan. Espanja on kolmen pisteen myötä lohkon kakkospaikalla.

Toimittajan sana

Ensinnäkin, Casillas ja Espanjan maajoukkue eivät vain tunnu sopivan enää yhteen. Jälleen iso virhe, josta Slovakia iski maalin. Toiseksi, tulos ei kerro ihan koko totuutta ottelusta. Espanja painoi päälle ja pallonhallinnan lisäksi se loi huomattavan määrän paikkoja. Maalintekoyritykset merkittiin Espanjan hyväksi 25-5 ja laukaukset kohti maalia 10-4. Nyt kyse ei siis ollut pelkästään tehottomasta pallonhallinasta.