Sarjakautta on pelattu seitsemän ottelun verran. Tässä vaiheessa tietyt pelaajat ja joukkueet ovat jo erottuneet muista. Jottei ote seurajalkapalloon kuihtuisi täysin maajoukkuetauon aikana, päätimme valita alkukauden tähdistökentällisen.

Puolustus – Barcelona ja Valencia vahvoilla

Maaliin asetetaan Claudio Bravo. Kesällä Real Sociedadista Barcelonaan siirtynyt chileläinen on pelannut Barcan kaikki liigaottelut. Maaleja on mennyt taakse tasan nolla. Kukaan ei ole aiemmin pystynyt yhtä hyvään kauden aloitukseen.

Puolustuslinjan oikea laita menee Barcelonan Dani Alvesille. Tällä pelipaikalla kilpailu ei ollut kaikkein tulisinta. Alves voitti paikan parista syystä. Ensinnäkin, brasilialainen on pystynyt antamaan keskimäärin 1,4 avainsyöttöä (maalipaikkaan johtava syöttö) ottelua kohden. Lisäksi tilillä on yksi maalisyöttö. Ja muistetaan vielä, ettei Barca ole päästänyt liigassa maaliakaan. Keskityspalloissa Alvesilla on edelleen tekemistä. 46:sta vain kahdeksan on mennyt omille.

Ensimmäisen topparin paikan saa Nicolás Otamendi. Valencia-toppari on ollut erittäin vahva alkukaudesta. Jokaisen minuutin toistaiseksi pelannut argentiinalainen on ollut suuri syy siihen, ettei Valencia ole vielä hävinnyt yhtään ottelua. Lisäksi Lepakot on päästänyt Barcelonan jälkeen vähiten (4) maaleja. Otamendi on purkanut palloja, katkonut syöttöjä ja voittanut pääpalloja. Puolustustyön päälle Otamendi onnistui maalinteossa Atlético Madridia vastaan.

Toiseksi toppariksi nousee Sergio Ramos. Real Madridin keskuspuolustajaan pätevät suurin piirtein kaikki samat sanat kuin Otamendiin. Myös Ramos on onnistunut kertaalleen tällä kaudella maalinteossa. Ero Otamendin ja Ramosin välillä on siinä, että Ramos on pallollisena parempi. Syöttöprosentti hipoo 90:tä, ja avainsyötön Ramos antaa keskimäärin joka toisessa ottelussa. Ramosin tähteä hieman himmentää Realin päästettyjen maalien suuri määrä.

Valencialla on pullat hyvin uunissa, sillä vasemmaksi laitapuolustajaksi valitsemme José Gayán. Vasta 19-vuotias pakki on ottanut ennakkoluulottomasti saman tien paikkansa avauksessa. Kaikissa joukkueensa otteluissa tällä kaudella pelannut Gayá on ehtinyt jo tehdä ja syöttää maalin. Temppu on melkoinen, sillä vielä viime kaudella nuorukainen pelasi vain yhden Valencian liigaottelun.

Keskikenttä – Keltaista, valkoista ja punaista

Keskikentän pohjalle hienoinen yllätysvalinta: Bruno Soriano. Villarreal on päästänyt tällä kaudella kolmanneksi vähiten maaleja. Joukkue saa kiittää paljolti kokenutta ankkuriaan. Bruno rytmittää keskikentän keskustassa peliä. Syöttöprosentti on siellä 88:n tuntumassa. Lukema on hyvä, kun ottaa huomioon, että Bruno pelaa palloa usein myös eteenpäin. Etenkin Villarrealin pelitavassa nopeasti hyökkäykseen pelivälinettä jakavan keskikenttäpelaajan rooli korostuu. Lisäksi Bruno on ollut puolustuspelaamisessa alkukauden parhaita keskikenttäpelaajia.

Sorianon viereen asetetaan Luka Modric. Real Madridin kroatialainen pelintekijä on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi. Syöttötyöskentely on kerrassaan erinomaista. Syöttäminen onnistuu jalan kaikilla osilla. Tulee lyhyitä syöttöjä, pitkiä syöttöjä, sisäsyrjällä, ulkosyrjällä ja niin edelleen. Toistaiseksi Modricin tilille on merkitty kaksi maalisyöttöä. Lisäksi 29-vuotias väläytti laukaustaan Villarreal-ottelussa, jossa hän tälläsi voitto-osuman

Keskikentän kolmion ylimmäksi sakaraksi on nostettava Koke. Pikku hiljaa Espanjan maajoukkueessa paikkansa vakiinnuttanut Koke on hyvin pitkälti vastannut Atlético Madridin tehoista alkukaudella. Tilillä on maali ja peräti viisi maalisyöttöä. Nuorta pelintekijää voidaan hyvillä mielin kutsua erikoistilannespesialistiksi. Maalisyötöistä kaksi Koke on antanut vapaapotkuista ja kolme kulmapotkuista.

Hyökkäys – kaksi tuttua ja yksi tulokas

Kolmen linjassa oikean hyökkääjän tontin ottaa täysin ansaitusti Celta Vigon Nolito (vaikka Nolito toki pelaakin oikeasti vasemmassa laidassa). BBVA ehti jo valita Noliton syyskuun parhaaksi pelaajaksi. Ei ihme. Kaikissa sarjaotteluissa pelannut laitahyökkääjä on ehtinyt iskeä neljä maalia ja antaa toiset neljä maalisyöttöä. Nolito haastaa laidallaan ja laukoo hanakasti – eniten heti Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin jälkeen. Celta on tehnyt tällä kaudella 12 maalia, eli Nolito on ollut mukana 66 prosentissa osumista.

Johan tuossa tuli tähdistön kaksi muutakin hyökkääjää lueteltua. Kumpikaan ei liene yllätys. Aloitetaan keskellä pelaavasta Lionel Messistä. Kirpun rooli on hieman muuttunut aiemmista vuosista. Nykyään Messi tekee enemmän peliä ja jättää osan maalintekovastuusta muille. Seitsemässä ensimmäisessä ottelussa tehoja on syntynyt 6+6 pisteen verran. Kukaan muu ei luo lähellekään niin montaa maalipaikkaa muille kuin Messi – 3,6 ottelua kohden. Kaiken lisäksi tehoja voisi olla paljon enemmänkin. Muut ovat tuhlailleet Messin syötöistä, ja Kirppu itse tuhlaili neljä hyvää paikkaa viime viikonlopun ottelussa. Joka tapauksessa La Ligan kaikkien aikojen maaliennätys lähestyy vääjäämättä. Se saattaa hyvinkin mennä rikki El Clásicossa.

Vasempana hyökkääjänä pelaa itseoikeutetusti Cristiano Ronaldo. Messin tavoin pelityyliään muuttanut portugalilainen on tehnyt alkukaudesta käsittämättömät 13 maalia. Ronaldo on osunut kauden kaikissa sarjapeleissä. Hurjin vaihe alkoi syyskuun puolivälin jälkeen. Neljään otteluun kolme hattutemppua, joiden ansiosta Ronaldo nousi La Liga -hattutempuissa jaetulle ykköspallille. Maalimäärien varjoon on jäänyt se tosiasia, että Ronaldo on syöttänyt aiempaa enemmän ja paremmin. Syöttöprosentti 86 on hyökkääjälle suoraan sanottuna uskomaton. Maalipaikkoja Ronaldo on tarjoillut reilusti, mutta toistaiseksi tilille on napsahtanut vasta yksi maalisyöttö. Se muuttunee kauden mittaan.

Valmennus – Pyhän Hengen voimalla

Hyviä ehdokkaita olisi useampikin, mutta nostetaan tällä kertaa esiin BBVA:n palkitsema Nuno Espírito Santo. Harva uskoi, että herra Pyhä Henki saisi Lepakot välittömästi tällaiseen lentoon. Toki vahvistuneella pelaajamateriaalilla on tekemistä asian kanssa, mutta Nunolta ei sovi viedä mitään pois. Valencia ei ole toistaiseksi hävinnyt yhtään ottelua. Samaan on pystynyt ainoastaan Barcelona, joka johtaa sarjaa kahden pisteen erolla ennen Valenciaa. Kaiken lisäksi Nuno johdatti joukkueensa viime viikonloppuna herkulliseen 3-1-voittoon Atlético Madridista. Tällä hetkellä Los Chen tilanne näyttää erittäin hyvältä.

Alkukauden tähdistö: 4-3-3

Maalivahti: Claudio Bravo (Barcelona)
Oikea puolustaja: Dani Alves (Barcelona)
Toppari: Sergio Ramos (Real Madrid)
Toppari: Nicolás Otamendi (Valencia)
Vasen puolustaja: José Gayá (Valencia)
Keskikentän keskusta: Bruno Soriano (Villarreal)
Keskikentän keskusta: Luka Modric (Real Madrid)
Ylempi keskikenttä: Koke (Atlético Madrid)
Oikea laitahyökkääjä: Nolito (Celta Vigo)
Keskushyökkääjä: Lionel Messi (Barcelona)
Vasen laitahyökkääjä: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Valmentaja: Nuno Espírito Santo (Valencia)