Athletic Bilbaon murheellisesti alkanut kausi ei ota parantuakseen. Myöhään lauantaina pelatussa ottelussa joukkue jäi kotonaan maalittomaan tasapeliin Eibarin kanssa.

Athletic hallitsi palloa mielin määrin (71-29) mutta sai koko ottelussa vain yhden laukauksen kohti vieraiden maalia. Kovin paljon parempi ei ollut Eibarinkaan saldo. Sarjanousija laukoi kahdesti kohti Gorka Iraizozia.

Toisessa klo 23 Suomen aikaa alkaneessa ottelussa Rayo Vallecano otti toisen voiton peräkkäin. Levante kaatui Léo Baptistãon tuplalla maalein 2-0.

Ensimmäinen osuma syntyi Roberto Trashorrasin oikea-aikaisesta pystysyötöstä 12. minuutilla. Puolen tunnin pelin jälkeen iskettyyn 2-0-maaliin nuori hyökkääjä sai hyvän keskityksen Emiliano Insúalta.

Rayo nousi sarjataulukossa sijalle yhdeksän. Hyvin aloittanut Eibar seilaa kolmen ottelun tappiottomassa putkessa ja sijalla kahdeksan. Athletic ja Levante jatkavat neljässä pisteessä sarjataulukon alapäässä.

Toimittajan sana

Mihin on kadonnut Athleticin tehokas hyökkäyspelaaminen? Neljä tehtyä maalia kuudessa ottelussa ei riitä mihinkään. Aritz Aduriz on osunut kahdesti, Iker Muniain ja Ander Iturraspe kerran. Missä Beñat Etxebarrian, Markel Susaetan ja Borja Vigueran tehot? Athletic ei ole koskaan aiemmin jäänyt La Ligassa kahdessa peräkkäisessä kotiottelussa ilman maaleja.

Siinä missä Athleticin maalinteko on ollut jäässä, Rayolta sen sijaan löytyy tulessa oleva maalintekijä. Baptistão on iskenyt neljä maalia kahdessa viime ottelussa ja samalla kaksi voittomaalia.