Real Madrid otti kauden neljännen voittonsa, kun se kaatoi lauantaina vieraskentällä Villarrealin maalein 2-0. Luka Modric viimeisteli ensimmäisen maalinsa tällä sesongilla. Illan toisesta osumasta vastasi Cristiano Ronaldo, jolle maali oli jo 10:s tämän kauden La Ligassa. Helpolla voitto ei irronnut. Villarreal loi paljon maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui pahemman kerran.

Pelin alussa molemmilla joukkueilla oli joitakin kohtuullisia maalipaikkoja. Villarreal-maalivahti Sergio Asenjo venyi Ronaldon alakulmaa kohti suuntautuneen laukauksen eteen. Toisessa päädyssä Luciano Viettolle pelattiin erinomainen paikka, mutta laukaus suoraan syötöstä suuntautui ohi maalin.

Vartin pelin kohdalla kuvattiin El Madrigalin yläpuolella kaarrellutta lentokonetta, joka veti perässään ”Come home Ronaldo – United reel” -banderollia. Kyseessä oli Manchester Unitedin kannattajien tempaus.

Takaisin peliin. 28. minuutilla Vietto sai uuden mahdollisuuden. Ikechukwu Uche syötti pallon nuorelle argentiinalaiselle, joka ohitti Sergio Ramosin ja laukoi hyvästä paikasta – reilusti yli maalin. Seuraavalla minuutilla Iker Casillas joutui torjuntahommiin. Irtopallo ajautui boksin ulkopuolelle, ja Mario Gaspar tälläsi vastapalloon. Casillasilla ei ollut ongelmia pallon liimaamisessa.

Puolen tunnin jälkeen Real avasi maalihanat. Modric otti rangaistusalueen ulkopuolella syötön haltuunsa ja laukoi lyhyellä virityksellä pallon verkkoon. Syöttöpiste merkittiin Toni Kroosille.

Heti maalin jälkeen Vietto sai jo kolmannen mahdollisuutensa. Gaspar löysi keskityksellään boksista Vietton. Ramos merkkasi huonosti ja päästi hyökkääjän puskemaan. Realin onneksi pusku painui ohi maalin.

39 minuutin kohdalla Real iski toisen kerran. Vastahyökkäys ja pitkä syöttö Karim Benzemalle. Ranskalainen voitti kaksinkamppailun, nosti katseen ylös ja syötti vapaan paikan Ronaldolle. Portugalilainen iski jo kauden 10:nnen maalinsa.

Hetkeä myöhemmin Villarrealilla oli jälleen tilaisuutensa maalintekoon, mutta tuhlailu jatkui. Ensin Casillas torjui Manuel Triguerosin laukauksen. Vietto ehti irtopalloon, mutta Casillas torjui senkin. Seuraavaan irtopalloon ehti Uche, joka sähläsi pallon tyhjän maalin yli. Hyökkääjän onneksi tilanne oli jo liputettu paitsioksi.

Seuraava paikka siunaantui taas Triguerosille. Volley lähti erinomaisesta sektorista, mutta jostain ilmestyi Marcelo, joka blokkasi laukauksen akrobaattisella hypyllä.

Sama trendi jatkui toisella puoliajalla. Pallo pelattiin hyvällä kombinaatiolla Realin puolustuslinjan selustaan juosseelle Gabriel Paulistalle. Laukaus jälleen yli ja ohi maalin.

Ei osunut vasen pakki, muttei osunut oikeakaan pakki. Gaspar pääsi laukomaan. Ei liene enää yllätys, että painui ohi maalin.

Voitolla Real nosti kauden pistesaldonsa 12:een. Kärjessä olevilla Valencialle, Barcelonalla ja Sevillalla on yksi piste enemmän ja yksi ottelu vähemmän pelattuna. Villarreal jatkaa kahdeksassa pisteessä.

Toimittajan sana

Realin heikko puolustaminen tuli karulla tavalla esiin. Los Blancosin onni oli se, että Villarreal viimeisteli vielä huonommin kuin Real puolusti. Maalipaikkoja Villarreal loi 17 Realin 11 vastaan, mutta suuri osa hyvistä paikoista lauotuista kudeista painui ohi tai yli maalin. Usein vieläpä reilusti.

Real ei itse kyennyt luomaan montaa erityisen hyvää maalipaikkaa, mutta tehokkuudessa se löi Villarrealin 100-0. Juuri tässä on erinomaisen ja hyvän joukkueen ero. Villarreal pelasi hyvin, mutta Real teki maalit ja vei pisteet.