Maaleitta keskiviikkona jäänyt Barcelona isännöi tänään Granadaa. Kohtuullisen hyvin kauden aloittanut Granada jäi keskiviikkona niin ikään ilman maaleja.

Poissaolot

Barcelona

Jordi Masip (loukkaantunut)
Rafinha (loukkaantunut)
Jordi Alba (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Luis Suárez (pelikiellossa)

Granada

Daniel Larsson (loukkaantunut)
Rubén Rochina (loukkaantunut)

Edelliset ottelut

Barcelona

Málaga – Barcelona 0-0 (La Liga, 24.9.14)
Levante – Barcelona 0-5 (La Liga, 21.9.14)
Barcelona – Apoel 1-0 (Mestarien liiga, 17.9.14)

Granada

Granada – Levante 0-1 (La Liga, 24.9.14)
Athletic Bilbao – Granada 0-1 (La Liga, 20.9.14)
Granada – Villarreal 0-0 (La Liga, 14.9.14)

Edellinen keskinäinen ottelu

Granada – Barcelona 1-0 (La Liga, 12.4.14)

Arvio

Barcelonan ympärille on noussut kohu. Barca ei laukonut keskiviikkona kertaakaan kohti Málagan maalia. Viimeksi näin pääsi käymään yli 10 vuotta sitten. Joukkueen sisällä asiasta ei tuskin olla moksiskaan. Media sen sijaan on ottanut pitkän putken katkeamisesta kaiken ilon irti. Maalia kohti suuntautuneiden laukausten puutetta merkittävämpää on, että Barcelona menetti ensimmäistä kertaa tällä kaudella pisteitä. Valencia ja Sevilla jakavat nyt Blaugranan kanssa sarjakärjen. Atlético Madrid hengittää niskaan kahden ja Real Madrid neljän pisteen päässä.

Nyt vastaan asettuu Granada, joka on aloittanut kauden melko hyvin. Viidestä ottelusta joukkue on saanut kasaan kahdeksan pistettä. Joaquín Caparrósin tyylille uskollisena Granadan ottelut ovat olleet hyvin vähämaalisia. Neljä tehtyä ja kolme päästettyä maalia. Saavutuksena voidaan pitää Athletic Bilbaon lyömistä San Mamésilla.

Vastakkain on kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Barcelona perustaa pelinsä pallonhallintaan ja syöttöjen korkeaan onnistumisprosenttiin. Granada on molemmissa tilastoissa sarjan huonoimpia. Barcelona myös laukoo paljon – keskimäärin kuusi kutia maalia kohti per peli. Granadan vastaava luku on 2,4. Toisaalta Granada on sarjan parhaita pääpelijoukkueita. Se taas on alue, jolla Barca on heikoilla.

Käsikirjoitus on selvä. Barcelona pitää palloa ja hakee murtautumispaikkoja syvällä Granadan alueella. Vierasjoukkue pyrkii pitämään linjojen välit tiiviinä ja iskemään pallonriistojen jälkeen pitkillä syötöillä.