Lionel Messi ja Neymar olivat iskussa, kun Barcelona otti selvän voiton Granadasta La Ligan kuudennella ottelukierroksella. Neymar viimeisteli hattutempun ja Messi kasasi tehot 2+2 Barcan 6-0-voittoon päättyneissä murskajaisissa.

Ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin jo minuutin pelin jälkeen. Vierasjoukkueen hyökkääjä pääsi puolittain karkuun, mutta avaukseen palannut Jérémy Mathieu ehti vielä tilanteeseen ja liukui palloon.

Seitsemän minuutin kohdalla Granada oli vielä lähempänä. Dimitri Foulquier teki hyvän juoksun vasemmalla laidalla. Munir El Haddadi vipuun ja keskitys maalille. Mathieu sai hieman häirittyä Youssef El Arabia, mutta hyökkääjä sai vielä puolittain maassa maatessaan hyvän laukauksen aikaan. Vieraiden epäonneksi peliväline kolahti ylärimaan.

Kolme minuuttia myöhemmin Dani Alves keskitti lyhyenä pelatun kulmapotkun jälkeen taka-alueelle. Mathieu puski pallon vielä maalin eteen Munirille, jolla oli tyhjä maali edessään. Asento oli kieltämättä hankala, mutta nuorukainen epäonnistui silti pahasti yrityksessään.

12 minuutin jälkeen Adriano keskitti vasemmalta, ja Messi iski pallon maaliin. Tilanne liputettiin paitsioksi. Hetkeä myöhemmin Neymar ja Messi pelasivat hyvin yhteen. Hyökkäys päättyi laukaukseen, joka kilpistyi Granadan puolustukseen.

Granada hyökkäsi muutamaan otteeseen vaarallisesti, mutta Barcelona vastasi ottelun ensimmäisestä maalista. Harhasyöttö suoraan Neymarille, joka eteni muutaman askeleen ja laukoi pallon onnekkaasti toppari Jean-Sylvain Babinin jalkojen kautta maaliin. Maali oli Neymarin neljäs tällä kaudella.

Muutama minuutti ennen taukoa Granada oli lähellä tasoitusta. Vastahyökkäys pelattiin oikeaan laitaan El Arabille, joka keskitti nopeasti maalille. Nuori hyökkääjä Isaac Success puski – ei maalia.

Lähes heti perään Barcelona iski lukemat 2-0:aan. Messi ohitti oikealla laidalla kaksi puolustajaa ja antoi huonomalla jalallaan nappikeskityksen maalille. Ivan Rakitic tuli oikea-aikaisesti palloon ja puski pelivälineen takakulmaan.

Ensimmäisellä puoliskolla nähtiin vielä yksi osuma. Messi puhkaisi pystysyötöllä Granadan linjan. Maalivahti Roberto Fernández ehti ennen Muniria palloon, mutta ei saanut vangittua pelivälinettä näppeihinsä. Irtopallo tuli suoraan Neymarille, joka upotti illan toisen osumansa tyhjään maaliin.

Jos Fernández hieman epäonnistui Barcan kolmannessa maalissa, 55. minuutilla maalivahti paikkaili virhettään erinomaisella torjunnalla. Xavin vapaapotku kiersi melko hyvin, mutta Fernández onnistui torjumaan.

Pari minuuttia myöhemmin Messi karkasi keskialueelta Manuel Iturralta. Oikea-aikainen pystysyöttö vapautti Munirin maalintekoon, mutta nuorukaisen laukaus sujahti tolppaa nuollen ohi. Seuraavaksi Messi pelasi paikan hyökkäykseen nousseelle Adrianolle. Laitapakin laukaus karkasi reilusti yli maalin.

Hetken perästä Barcelona teki kauniin maalin. Xavin pitkä syöttö keskiympyrän kaarelta tavoitti pystyyn juosseen Alvesin. Brassipakki jatkoi ensimmäisellä kosketuksella takatolpalle, ja täysin vapaaksi jäänyt Messi puski lukemat 4-0:aan.

Neljä minuuttia edellisestä ja taas soi Fernándezin selän takana. Xavi jakoi pallon rangaistusalueen vasempaan laitaan Messille, joka jatkoi pelivälineen Neymarille. Brasilialaishyökkääjä pääsi vapaasti viimeistelemään hattutempun alakulmaan. Hattutemppu oli muuten ensimmäinen brasilialaisen Barca-paidassa ja La Ligassa tekemä sitten vuoden 2001.

69. minuutilla Neymar haki jo neljättä. Tällä kertaa Fernández onnistui torjumaan. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Fernández torjui ensin Messin terävän laukauksen ja heti perään Xavin maanuoliaisen.

Seuraavaa ei enää torjunut. Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa Messi riisti pallon kovan kosketuksen ottaneelta Jeison Murillolta. Kirppu karkuun ja pallo maaliin. Osuma oli Messille kauden viides La Ligassa.

Voiton myötä Barcelona nousi sarjataulukossa 16 pisteeseen. Maaliero kuuden ottelun jälkeen on komea 17-0. Granada jatkaa toistaiseksi kahdeksantena.

Toimittajan sana

Alku oli Barcalle todella vaikea. Granada oli pariinkiin otteeseen hyvin lähellä maalia, mutta onnikaan ei ollut matkassa mukana. Onnekas avausmaali vapautti Barcelonan, ja lopulta ottelu ratkesi ensimmäisen puoliskon loppuhetkillä syntyneisiin osumiin. Toinen puolisko meni pelailuksi. Tuntui jopa vähän siltä, että Granadaa ei enää kiinnostanut pelaaminen, sen verran helposti Barca sai tehtyä neljännen ja viidennen osumansa. Se on muuten kova temppu, ettei Barca ole vieläkään päästänyt yhtään maalia tällä kaudella.