Real Madrid Castillaa valmentava Zinédine Zidane saattaa joutua useammaksi kuukaudeksi toimitsijakieltoon. Syynä on Espanjan valmentajien järjestön (Cenafe) tekemä valitus, jonka mukaan Zidanella ei ole pätevyyttä toimia päävalmentajana Segunda B:ssä.

Real Madridin verkkosivujen mukaan Castillan päävalmentaja on Santiago Sánchez. Syytöksen mukaan Cenafella on todisteita siitä, että todellisuudessa Zidane hoitaa päävalmentajan tehtäviä.

– Real Madrid on yksi tunnistettavimmista urheiluun liittyvistä instituutioista koko maailmassa, mutta heidän on noudatettava samoja sääntöjä kuin kaikkien muidenkin, Cenafen puheenjohtaja Miguel Galán sanoi tiedotteessa.

Syytösten mukaan Zidane on rikkonut Espanjan jalkapalloliiton säännöissä olevia pykäliä 154 ja 155, joiden mukaan valmentaminen Segunda B:ssä vaatii kolmostason kansallista diplomia.

Marcan mukaan Zidane voi saada 4-20 ottelun tai 1-6 kuukauden toimitsijakiellon, mikäli hänet todetaan syylliseksi. Myös Real Madrid voi saada jonkinlaisen rangaistuksen.

Toimittajan sana

On hyvin mahdollista, että Zidane on todellisuudessa hoitanut päävalmentajan tehtäviä ilman vaadittavaa lisenssiä. On myös hyvin mahdollista, että Real Madridissa sääntörikkomus on tiedetty, ja siksi Sánchez on virallisten tietojen mukaan vastuuvalmentaja. Oli miten oli, Castillan pelaajat tässä kärsivät Eero Markkanen mukaan lukien.