Atlético Madrid kaatoi La Ligan viidennen kierroksen ottelussa Almerían vieraskentällä maalein 1-0. Ottelun ainoa osuma syntyi tunnin pelin kohdalla. Koke antoi kulmapotkun, ja Miranda puski etutolpalta pallon ohi Rubénin. Maali oli topparille jo kauden kolmas. Miranda on tehnyt peräti kolme Atléticon seitsemästä maalista.

Vierasvoitto oli täysin ansaittu. Atlético hallitsi peliä käytännössä koko 90-minuuttisen ajan. Maalintekoyritykset kirjattiin Rojiblancosin hyväksi 17-6 ja maalia kohti suuntautuneet laukaukset 7-1. Ilman Rubénia voitto olisi voinut olla huomattavasti reilumpi.

Eibarin ja Villarrealin välisessä ottelussa näytti pitkään siltä, että sarjanousija nappaisi täyden pistepotin. Lopulta päädyttiin lukemiin 1-1.

Eibar otti johdon jo kahdeksannella peliminuutilla. Villarrealin maalille syntyi flipperi, jossa pallo pomppi useampaan otteeseen eri pelaajille. Lopulta toppari Raúl Albentosa syötti ja Mikel Arruabarrena viimeisteli lukemat 1-0:aan. Vajaan vartin kohdalla tasoitus oli lähellä, mutta Denis Cheryshevin nosto osui ylärimaan ja painui yli maalin. Villarreal nousi tasoihin 71. minuutilla. Bruno Soriano syötti boksin sisään Gerard Morenolle, joka siirteli hetken ja sijoitti vasemmalla jalallaan takakulmaan.

Rayo Vallecano otti kauden ensimmäisen voittonsa Athletic Bilbaon kustannuksella. Léo Baptistão viimeisteli molemmat maalit Rayon 2-1-voitossa.

Athletic siirtyi 20. minuutilla johtoon. Pallo pelattiin pystyyn Óscar de Marcosille, joka keskitti ensimmäisellä kosketuksellaan maalille. Aritz Adurizilla oli helppo työ putata peliväline tyhjiin.

Rayo nousi tasoihin Athletic-maalivahti Gorka Iraizozin munauksen ansiosta. Iraizoz pyrki vangitsemaan matalan keskityksen, mutta pallo livahti kainalosta maaliviivalle. Baptistão haistoi irtopallon ensimmäisenä ja tökkäsi lukemat 1-1:een. Pelikellon näyttäessä täyttä aikaa Baptistão viimeisteli illan toisen osumansa ja samalla ottelun voittomaalin – jälleen irtopallosta.

Atlético nousi sarjataulukossa ainakin hetkellisesti toiseksi. Viidestä ottelusta joukkue on kasannut 11 pistettä. Villarreal nousi kahdeksaan ja Eibar seitsemään pisteeseen. Rayo harppasi kertaheitolla putoamisviivan tuntumasta keskikastiin. Athleticin kausi on alkanut heikosti. Viime kaudella sarjassa neljänneksi sijoittunut baskijoukkue on hävinnyt ensimmäisestä viidestä ottelustaan neljä.