Orastavasta maaliujoudesta kärsivä Málaga isännöi kauden viidennessä ottelussa Barcelonaa. Jatkuuko Barcan voittoputki?

Poissaolot

Málaga

Pablo Pérez (loukkaantunut)
Fernando Tissone (loukkaantunut)

Barcelona

Jordi Masip (loukkaantunut)
Rafinha (loukkaantunut)
Thomas Vermaelen (loukkaantunut)
Dani Alves (loukkaantunut)
Jérémy Mathieu (loukkaantunut)
Neymar (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Ivan Rakitic (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Luis Suárez (pelikiellossa)

Edelliset ottelut

Málaga

Espanyol – Málaga 2-2 (La Liga, 20.9.14)
Málaga – Levante 0-0 (La Liga, 13.9.14)
Valencia – Málaga 3-0 (La Liga, 29.8.14)

Barcelona

Levante – Barcelona 0-5 (La Liga, 21.9.14)
Barcelona – Apoel 1-0 (Mestarien liiga, 17.9.14)
Barcelona – Athletic Bilbao 2-0 (La Liga, 13.9.14)

Edellinen keskinäinen ottelu

Barcelona – Málaga 3-0 (La Liga, 26.1.14)

Arvio

Málaga on aloittanut kauden kohtuullisesti. Avauskierrokselta tuli voitto Athletic Bilbaosta. Sen jälkeen pistesaldo on kasvanut vain kahdella. Ongelmia on ollut erityisesti maalinteossa. Málaga on tehnyt vain kolme maalia neljässä ottelussa. Kaikki maalit ovat syntyneet erikoistilanteista. Se kertoo tarpeeksi, että joukkueen parhaat pelaajat ovat olleet toistaiseksi puolustavia pelaajia. Potentiaalia on kyllä, mutta vielä se ei ole tullut esiin. Nuori Ricardo Horta on laukonut yhdeksän kertaa, mutta maalitili on toistaiseksi avaamatta. Roque Santa Cruzin maalitili näyttää niin ikään nollaa kahdeksan kudin jälkeen. Viime kauden sensaatio Nordin Amrabat tuonee tehoja, kunhan hän pääsee kiinni pelirytmiin.

Barcelonalta on koko alkukauden ajan puuttunut monia pelaajia. Luis Suárez on edelleen pelikiellossa. Tällä hetkellä loukkaantuneiden listalla ovat Thomas Vermaelen, Rafinha, Ivan Rakitic ja Neymar. Pelin tason ei pitäisi silti kovinkaan paljon laskea. Erinomaisesti viikonloppuna pelanneen Rakiticin paikan ottanee Xavi. Hyökkäyskaksikkona pelannevat Pedro ja Munir El Haddadi. Viime päivinä on puhuttu paljon Lionel Messin uudesta roolista. Tehdään siitä kunnolla selkoa asialle varatussa jutussa. Lyhyesti sanottuna Messi pelaa nykyään enemmän kymppipaikalla kuin aiemmin. Toisin sanoen Kirppu saanee Málaga-pelissä päällystakin Ignacio Camachon muodossa.

Barcelona on suuri voittajasuosikki, mutta Málagalla on tiettyjen raamien sisällä mahdollisuudet katalaanien kaatoon. Ensinnäkin, keskikentän pohjalla pelaavan Camachon on saatava paremmin apuja vieruskaveriltaan Sergi Darderilta. Toiseksi, keskityspallojen on alettava tulla oikealla ajoituksella 191-senttisen Santa Cruzin päähän. Erikoistilanteissa ja pääpalloissa on Málagan toivo.