Pelikiellossa oleva Luis Suárez pääsee pelaamaan toisen harjoitusottelunsa Barcelonan paidassa keskiviikkona. Tällä kertaa peliaikaa irtoaa kakkosjoukkueessa eli Barcelona B:ssä, joka kohtaa Indonesiasta kootun ryhmän.

– Pelaaja (Suárez) haluaa pelata, hän on pelikunnossa, ja hän pelaa huomenna, Barcan päävalmentaja Luis Enrique sanoi lehditölle.

Uruguaylaisen Suárezin pelikielto ulottuu lokakuun 25. päivään. Alun perin kielto koski kaikkea jalkapallotoimintaa, mutta myöhemmin Kansainvälinen urheilun vetoomustuomioistuin (CAS) lievensi pannaa. Päätöksen myötä Suárez saa osallistua harjoituksiin ja harjoitusotteluihin.

Ensimmäisessä Barcelona-ottelussaan Suárez kohtasi meksikolaisen Club Leónin. Peliaikaa kertyi vartin verran. Maalitili on toistaiseksi avaamatta.

Toimittajan sana

Ottelu on pelilliseltä anniltaan melkoista höpöhöpöä. Pelaajille vastustaja ei todennäköisesti tarjoa kummoista haastetta, mutta Suárezin pelituntuman ylläpitämiselle ottelu lienee hyvinkin tärkeä. Harjoituksissa pelataan kyllä pienpelejä ja voidaan tiettyyn pisteeseen asti simuloida ottelutilanteita. Silti, harjoitus on harjoitus ja peli on peli. Toisin sanoen, jokainen ottelu on pitkää pelikieltoa kärsivälle Suárezille elintärkeä.

Lisäys 24.9. klo 14.45. Myös Thomas Vermaelen on nimetty Barca B:n kokoonpanoon.