La Liga jatkuu jo huomenna, mutta neljänen kierroksen päätti Getafen ja Valencian välinen yhteenotto Coliseum Alfonso Pérezillä. Lepakot pyöritteli isännät kumoon maalein 3-0.

Valencia hallitsi ottelutapahtumia ensimmäisellä puoliajalla, eikä Getafe saanut edes puolittaisia paikkoja aikaiseksi. Ensimmäinen osuma nähtiin jo seitsemännellä minuutilla. Getafen Sammir lahjoitti pallon vierailijoille. Nopealla syöttökombinaatiolla pallo saatiin Rodrigolle, joka vapautti Paco Alcácerin puolittaiseen läpiajoon. Näytti jo siltä, että peliväline karkaisi, mutta espanjalainen liukui vauhdilla palloon potkaisten sen samalla takakulmaan.

Toinen maali oli taidetta. Rodrigo otti korkean keskityksen upeasti haltuun Getafe-pelaajan häirinnästä huolimatta, ja jakoi pallon taustanousua tehneelle André Gomesille. Lusitaani pelasi seinän Alcácerin kanssa ja sijoitti pallon varmasti alakulmaan.

Toisella jaksolla Getafe sai hieman otetta, mutta noin 20 minuuttia ennen päätösvihellystä Valencia laittoi homman pakettiin. Sofiane Feghouli vedettiin nurin rangaistusalueella, ja seuranneesta pilkusta Rodrigo viimeisteli numeroiksi 0-3. Kaikissa maaleissa mukana olleen Rodrigon tähteä hieman himmensi tarpeeton toinen keltainen kortti muutamia minuutteja myöhemmin.

Ottelun loppu oli lähinnä pelailua, ja näin kaikki kolme pistettä matkasivat Valenciaan. Kummatkin joukkueet pelaavat liigaa seuraavan kerran torstaina.

Toimittajan sana

Vielä pari kuukautta takaperin Valencian tulevaisuus oli kysymysmerkkejä täynnä. Seuran kaikki ongelmat eivät ole tipotiessään, mutta pelillisesti kulkee. Kokematon valmentaja Nuno Espírito Santo on osoittautumassa hyväksi valinnaksi. Joukkueen muutkin hankinnat ovat pääosin olleet onnistuneita, ja vanhat pelaajat ovat nostaneet tasoaan. Seurantaan kannattaa laittaa joukkueen vikkelä vasen puolustaja José Gaya. Vuonna 1995 syntynyt Valencia-kasvatti on pelannut alkukauden suorastaan mainiosti. Näillä otteilla Valencia on ilmoittautunut taisteluun neljännestä sijasta.

Vuodet ovat opettaneet, että Getafelta voi odottaa mitä vain. Tämän päivän esitys oli huono, mutta torstaina joukkue saattaa olla suvereeni Espanyolia vastaan. Positiivisia asioita ei silti lähiöseuran alkukaudesta helpolla löydä. Tyhjät katsomot, heikot otteet ja Pedro Leónin tapaus eivät tee seurasta tällä hetkellä Espanjan sympaattisinta.

La Liga maanantaina

Getafe – Valencia 0-3
0-1Paco Alcácer (7.)
0-2 André Gomes (20.)
0-3 Rodrigo rp. (72.)