Madridin derby, El Derbi madrileño. Real Madrid vastaan Atlético Madrid. Mestarien liigan viime kauden finalistit vastakkain. Tästä ei jännitysnäytelmä kiihkeämmäksi muutu.

Poissaolot

Real Madrid

Sami Khedira (loukkaantunut)
Jesé (loukkaantunut)
Daniel Carvajal (loukkaantunut)
Cristiano Ronaldo (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Atlético Madrid

Arda Turan (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Real Sociedad – Real Madrid 4-2 (La Liga, 31.8.14)
Real Madrid – Córdoba 2-0 (La Liga, 25.8.14)
Atlético Madrid – Real Madrid 1-0 (Espanjan Supercup, 22.8.14)

Atlético Madrid

Atlético Madrid – Eibar 2-1 (La Liga, 30.8.14)
Rayo Vallecano – Atlético Madrid 0-0 (La Liga, 25.8.14)
Atlético Madrid – Real Madrid 1-0 (Espanjan Supercup, 22.8.14)

Arvio

Madridin derbyistähän on tulossa kovaa vauhtia yhtä yleisiä kuin Clásicoista pari vuotta sitten. Viime keväänä Real ja Atleti kohtasivat pari kertaa liigassa, pari kertaa Copa del Reyssä ja lopulta vielä Mestarien liigan finaalissa. Nyt pelataan vasta liigakauden kolmatta kierrosta, mutta kohtaaminen on jo kolmas. Joukkueet kun pelasivat kauden alla kaksiosaisen Espanjan Supercupin, jossa Atlético oli parempi yhteismaalein 2-1. Joidenkin mielestä Madridin derby kärsii inflaatiosta liian monen kohtaamisen takia. Meidän mielestämme ei. Tätä herkkua voisi katsella vaikka viikosta toiseen.

Tämänkertaiseen otteluun lähdetään jälleen mielenkiintoisista asetelmista. Real menetti siirtoikkunan lopussa sekä Ángel di Marían että Xabi Alonson. Poissaolot ovat näkyneet joukkueen pelaamisessa. Päävalmentaja Carlo Ancelottikin myönsi, ettei Realin pelaamisessa ole tällä hetkellä tasapainoa. Ongelma tulee esiin erityisesti puolustuspelaamisessa. Los Blancos on päästänyt kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa neljä maalia. Tilanne ei ainakaan helpottunut, kun Sami Khedira ja Daniel Carvajal loukkaantuivat maajoukkuetauolla.

Atléticolla on jossain määrin vastaavanlaisia ongelmia. Joukkue muuttui kesän aikana melko reilusti, eikä päävalmentaja Diego Simeone tunnu löytäneen optimaalista muodostelmaa uudelle ryhmälleen. Miten pitää oma pää edelleen tiiviinä, mutta samaan aikaan saada maksimaaliset tehot irti Mario Mandzukicista, Antoine Griezmannista, Raúl Jiménezistä, Kokesta ja Alessio Cercistä? Oman ongelmansa aiheuttaa se, että Simeone on edelleen toimitsijakiellossa, joten häntä ei kentän laidalla nähdä.

Yksi potentiaalinen ratkaiseva ero voi löytyä erikoistilannepelaamisesta. Molemmat joukkueet ovat erinomaisia hyökkäyspään erikoistilanteissa. Real pystyy tekemään maaleja sekä suorista vapaapotkuista (Cristiano Ronaldo & Gareth Bale) että keskityspallojen kautta (Sergio Ramos). Sen sijaan erikoistilanteiden puolustaminen on surkealla tolalla. Sociedad suorastaan nöyryytti Realia erikoistilanteissa viime liigakierroksella.

Atlético on niin ikään hyvä hyökkäyspään erikoistilanteissa. Ihan samanlaista suorien vapaapotkujen uhkaa ei ole, mutta toisaalta Simeone on rakentanut Ancelottiin verrattuna arvaamattomampia vapaa- ja kulmapotkukuvioita. Lisäksi Atletin joukkueesta löytyy enemmän pääpelivoimaa.

Oli tulos mikä hyvänsä, luvassa on todella kiihkeä ja aggressiivinen ottelu, jossa torikokouksilta ei vältytä.

Korjaus klo 14:16. Real Sociedad voitti 31. elokuuta pelatussa ottelussa Real Madridin 4-2.