Atlético Madrid iski arvokkaan vierasmaalin ensimmäisen osaottelun lopussa. 1-1-lähtötilanteen myötä Atletille riittää pokaaliin maaliton tasapeli.

Poissaolot

Atlético Madrid

Arda Turan (pelikiellossa)

Real Madrid

Jesé (loukkaantunut)
Cristiano Ronaldo (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Atlético Madrid

Real Madrid – Atlético Madrid 1-1 (Espanjan Supercup, 20.8.2014)
Atlético Madrid – Sampdoria 2-0 (harjoitusottelu, 16.8.2014)
Cádiz – Atlético Madrid 0-1 (harjoitusottelu, 15.8.2014)

Real Madrid

Real Madrid – Atlético Madrid 1-1 (Espanjan Supercup, 20.8.2014)
Fiorentina – Real Madrid 2-1 (harjoitusottelu, 16.8.2014)
Real Madrid – Sevilla 2-0 (Uefa Supercup, 12.8.2014)

Arvio

Atléticon ja Realin välisessä Espanjan Supercupissa ei ole niinkään kyse itse pokaalista. Enemmänkin pelataan kaupungin herruudesta ja symboliikasta. Jos Real voittaa, se todistaa olevansa isoveli, jota pikkuveli hetken aikaa kiusasi viime kaudella. Jos taas Atleti voittaa, joukkueen pelaajat todennäköisesti saavat piristysruiskeen siitä, että Real on edelleen lyötävissä.

Toinen osaottelu edennee samalla käsikirjoituksella kuin ensimmäinenkin. Real pitää palloa ja Atleti puolustaa. Rojiblancos on ensimmäisellä puoliskolla todennäköisesti melko aggressiivinen ja prässää ajoittain ylhäältäkin. Kun voimat alkavat hiipua, Diego Simeonen ryhmä vetäytyy kuoreensa ja iskee enää vastahyökkäyksillä. Atletin puolustuksen Real pyrkii Carlo Ancelottin mukaan murtamaan nopeammalla pelaamisella kuin ensimmäisessä ottelussa.

Tyypillisesti jaksetaan toistella mantraa, jonka mukaan erikoistilanteet näyttelevät tärkeää roolia. Nyt se on totta ihan oikeasti. Atlético on erinomainen etenkin sellaisissa vapaa- ja kulmapotkuissa, joilla haetaan puskua vastustajan maalilta. Realilta puolestaan löytyy tulivoimaa suorien vapaapotkujen laukomiseen.

Isoin huoli valkoisten leirissä on Cristiano Ronaldon uusiutunut polvivaiva. Portugalilainen nähtiin harjoituksissa, ja Ancelotti sanoi Ronaldon olevan pelikunnossa, mutta kaikki ei vaikuta olevan kunnossa. Huomenna selviää, pelaako Ronaldo. Jos pelaa, toivotaan ettei vaiva ei uusiudu.

Luvassa on tasainen ottelu, joka hyvin mahdollisesti ratkeaa yhdellä maalilla. Real luonee enemmän tilanteita, mutta kumpi on tehokkaampi omissa paikoissaan?