Barcelonan Sergio Busquets pelaa alkavalla kaudella numero viisi. Aiemmin kyseinen pelipaita kuului seuran kaikkien aikojen pelaajiin kuuluvalle Carles Puyolille. Busquets, millaista on pelata Puyolin vanhalla numerolla?

– Keskustelimme Puyolin kanssa tästä. Olin tyytyväinen siihen, mitä hän sanoi minulle. Minulla on kunnia pitää tätä numeroa, Busquets vastasi Laliiga.comin esittämään kysymykseen.

Keskikentän pohjalla pelaava Busquets valittiin aiemmin tällä viikolla pelaajien äänestyksessä neljän hengen kapteenistoon. Millaista se on?

– Kapteenina oleminen tarkoittaa paljon enemmän kuin tuomarin kättelemistä. On oltava vastuuntuntoinen. Minulla on kolme kapteenia (Xavi, Andrés Iniesta ja Lionel Messi) edelläni, heiltä on myös paljon opittavaa. Olen erittäin ylpeä siitä, että pääsin oman seurani kapteenistoon, Barcan oma kasvatti sanoi lehdistötilaisuudessa.

Lopuksi Busquetsilta kysyttiin Luis Suárezin pelikiellosta. Fifan langettaman toimintakiellon myötä kesähankinta ei saa pelata tai edes harjoitella ennen lokakuun loppua.

– Tiedämme, että Luisille tämä tilanne on hankala. Toivomme tietenkin, että rangaistusta lievennetään.

HJK:n ja Barcelonan välinen ottelu Helsingin Olympiastadionilla alkaa klo 17.