Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa tiedotti langettaneensa Luís Suárezille neljän kuukauden kiellon kaikkeen jalkapallotoimintaan. Käytännössä rangaistus tarkoittaa pelikieltoa. Nopeimmin vaikutus näkyy Uruguayn MM-joukkueessa, joka joutuu tulemaan pudotuspeleissä toimeen ilman suurinta tähteään.

Turnauksen jälkeen katseet kohdistuvat Liverpooliin ja Espanjaan. Suárez on yhdistetty siirtospekulaatioissa sekä Barcelonaan että Real Madridiin. Mundo Deportivon mukaan Suárezin tuorein puremiskohu ei ole vaikuttanut ainakaan Barcelonan haluun hankkia hyökkääjää.

Vaikka pureminen ei sinänsä vaikuttaisi siirtoon, pelikielto voi vaikuttaa. Neljän kuukauden panna tarkoittaa sitä, että Suárez pelaa seuraavan kerran 26. lokakuuta. Mikäli La Ligan otteluohjelmaan ei tule merkittäviä muutoksia viime kauteen verrattuna, Suárezilta jäisi väliin 9-10 liigaottelua ja kolme Mestarien liigan kamppailua. Mikäli Suárez siirtyisi Real Madridiin, väliin jäisivät myös Espanjan Super Cupin ja Uefan Super Cupin ottelut.

Suárezin sopimuksessa oleva ulosostopykälä on naulattu 87,5 miljoonaan euroon. Mikäli Barcelona tai Real yhä haluaa hankkia Suárezin, hinta pudonnee reilusti aiemmin neuvotellusta. Ja lisäksi, kaikkeen jalkapallotoimintaan liittyvä kielto saattaa jopa tarkoittaa sitä, ettei Fifa edes hyväksyisi siirtoa.