Katseet kohdistuvat tällä hetkellä MM-turnaukseen, mutta samaan aikaan La Liga -seurat muokkaavat joukkueitaan tulevaa kautta varten. Tässä pienemmälle huomiolle jääneitä pelaajasiirtoja ja -sopimuksia.

Almería

Atlético Madridin Iván Sánchez siirtyy Almeríaan. 21-vuotias keskikenttäpelaaja on pelannut viimeiset kolme kautta Atléticon reserveissä. Viime kaudella Sánchez viimeisteli Espanjan kolmannella sarjatasolla kolme maalia ja antoi neljä maalisyöttöä 35 ottelussa.

Marcos Tebarin sopimus on purettu yhteisymmärryksessä seuran kanssa. 28-vuotias keskikenttäpelaaja teki viime kesänä Almerían kanssa kahden vuoden sopimuksen. Viime kaudella Tebar pelasi La Ligassa 25 ottelua, joista 16 avauksessa.

Athletic Bilbao

Baskijoukkueen uusi hyökkääjä on nimeltään Borja Viguera. 27-vuotias hyökkääjä siirtyy Athleticiin kakkosliigassa pelaavasta Deportivo Alavésista. Athletic maksoi pelaajasta miljoonan euron suuruisen korvauksen. Päättyneellä kaudella Viguera voitti Segundan maalipörssin viimeisteltyään 25 osumaa.

Athleticin toppari Mikel San José on allekirjoittanut vuoteen 2018 ulottuvan jatkosopimuksen. Uuden sopimuksen myötä 25-vuotiaan ulosostohinta nostettiin 35 miljoonaan euroon.

Athletic on saanut kiinnitettyä myös Aymeric Laporten vuoteen 2018. Lupaavan 20-vuotiaan ulosostohinta on nyt 42 miljoonaa euroa. Uusi sopimus ei takaa sitä, että Laporte jäisi Athleticiin, mutta uuden sopimuksen myötä seura saa mahdollisen siirron tapahtuessa reilun korvauksen. Viime kaudella Laporte oli koko sarjan parhaita puolustajia.

Atlético Madrid

MLS-seura New York City FC:hen siirtyvä David Villa matkaa rapakon taakse kiertoreittiä. Villan kausi alkaa Australian A-liigasta, jossa hän pelaa kaksi kuukautta lainalla Melbourne Cityssä. 10 ottelun lainapestin myötä Villa saa pidettyä pelituntumansa yllä ennen maaliskuussa alkavaa MLS-liigaa. Siirtokikkailu oli helppo tehdä, sillä Manchester City omistaa sekä New York City FC:n että Melbourne Cityn.

Eibar

Nousijajoukkue on ehtinyt käydä sopimusneuvotteluja monen pelaajansa kanssa. Kokeneille Txema Añibarrolle, Mikel Arruabarrenalle, Raúl Navasille ja Jon Irazustalle on kaikille tarjottu uusi sopimus. Nuoret Dani García ja Aitor Arregi pyritään niin ikään pitämään uusilla sopimuksilla kiinni seurassa. Sen sijaan Urko Vera, Diego Jiménez, Matías Ibáñez ja David Mainz saavat etsiä itselleen uuden seuran.

Elche

Victor Otra on joukkueen uusi urheilupuolen johtaja. Otra siirtyy seuraan Pietarin Zenitin urheilujohtajan paikalta. Aiemmin Otra on työskennellyt myös Sevillassa ja Real Valladolidissa. Elche toivoo, että Otra pystyy kontakteillaan ja kokemuksellaan tekemään hyviä pelaajakauppoja.

Sergio Mantecón ei saa jatkosopimusta joukkueeseen. 33-vuotias keskikenttäpelaaja oli merkittävässä roolissa, kun Elche nousi toissa kaudella Segundasta pääsarjaan. Päättyneellä kaudella vastuu pieneni merkittävästi.

Uuden sopimuksen sen sijaan sai Cristian Herrera, jonka sopimusta jatkettiin vuoteen 2019. 23-vuotiaasta hyökkääjästä odotetaan Elchen ykköskärkeä tulevalle kaudelle. Uuden sopimuksen sai myös 35-vuotias Sergio Pelegrín, jonka kontrahtia jatkettiin vuodella.

Granada

Daniel Larsson siirtyy Granadaan kolmen vuoden sopimuksella. Larsson saapuu seuraan kakkostasolle pudonneesta Real Valladolidista, jossa hän vietti viimeiset kaksi kautta. Viime kaudella 27-vuotias hyökkäyspään pelaaja teki kolme maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä 30 ottelussa.

Levante

Miguel Pallardó, Babá Diawara, Ángel Luis ja Nagore saavat kaikki etsiä itselleen uuden seuran, sillä kenenkään sopimusta ei uusita. Nelikosta kukaan ei ollut viime kaudella avainroolissa Levantessa. La Ligassa Pallardó pelasi kolmessa, Diawara 20:ssä, Luis 10:ssä ja Nagore neljässä ottelussa. Pelaajista Diawara oli Levantessa lainalla, joten hän palaa ainakin hetkeksi Sevillaan.

Nelikon lisäksi Sérgio Pinton sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. 33-vuotiaan portugalilaisen sopimuksen piti alun perin päättyä vasta vuonna 2016. Viime kesänä Levanteen saapunut laituri pelasi päättyneellä kaudella 18:ssa La Liga -ottelussa, joista 10 avauksessa.

Purettujen sopimusten vastapainoksi Levante on päässyt periaatesopimukseen Jaime Gavilánin kanssa. Näillä näkymin 29-vuotias Getafe-pelaaja siirtyy Levanteen yhden vuoden sopimuksella, mutta kontrahtiin sisältyy kahden vuoden optio. Viime kaudella keskikenttäpelaaja sai vyölleen 22 ottelua.

Espanyol

Pizzi ilmoitti hiljattain, ettei hän aio jatkaa seurassa tulevalla kaudella. Espanyol tiettävästi yritti saada Pizzin uudestaan lainalle, mutta portugalilaisen tavoite on nyt vakiinnuttaa paikkansa Benficassa.

Rayo Vallecano

Joaquín José Marín Ruiz eli Quini siirtyy Real Madridin reserveistä Rayo Vallecanoon. 24-vuotiaan puolustajan sopimus päättyy kesäkuun lopussa, joten Rayon ei tarvitse maksaa siirtokorvausta. Monipuolinen Quini paikannee Rayon puolustuksessa Anaitz Arbillan jättämän aukon.

Antonio Amaya siirtyy Rayoon Segundaan pudonneesta Real Betisistä. 31-vuotias keskuspuolustaja aloitti uransa juuri Rayossa, josta hän siirtyi Wiganiin ja myöhemmin Betisiin. Viime kaudella Amaya oli yksi joukkueensa parhaista pelaajista.

Rayon kolmas hankinta on Fulhamin Derek Boateng. 31-vuotias keskikenttäpelaaja siirtyy seuraan vapaana agenttina.

Ja neljäs on Manucho. 31-vuotias hyökkääjä siirtyy seuraan vapaana agenttina Real Valladolidista. Viime kaudella Angolan maajoukkuepelaaja viimeisteli kolme maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä yhteensä 28 ottelussa.

Real Madrid

Mikäli AS-lehteä on uskominen, Real neuvottelee Bayern Münchenin kanssa Toni Kroosin siirrosta. Real olisi tiettävästi valmis tarjoamaan Saksan maajoukkuepelaajalle vuosittain viiden miljoonan euron nettopalkan.

Real Sociedad

Baskiseura on päässyt Arsenalin kanssa periaatesopimukseen Carlos Velan lopullisesta siirtymisestä Sociedadiin. Vielä hetki sitten Arsenal uhkasi käyttää 4,2 miljoonan euron takaisinosto-option, mutta nyt näyttäisi siltä, että Sociedad on saamassa pelaajan itselleen. AS:n mukaan Sociedad maksaa tässä vaiheessa 11 miljoonan euron siirtokorvauksen. Aiemmin seura on maksanut Arsenalille kolme miljoonaa, joten kokonaissumma noussee 14 miljoonaan euroon. Vela on jo hyväksynyt Sociedadin tarjoaman vuoteen 2018 ulottuvan sopimuksen. Viime kaudella joukkueen parhaimmistoon kuulunut meksikolainen viimeisteli 37:ssä La Liga -ottelussa 16 maalia ja antoi 13 maalisyöttöä.

Real Valladolid

Päättyneellä kaudella kakkostasolle pudonnut Real Valladolid on nimennyt Joan Francesc Ferrer Sicilian eli Rubin joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. 44-vuotias Rubi muistetaan kenties parhaiten Tito Vilanovan apuvalmentajana Barcelonasta. Rubin lisäksi Valladolid ilmoitti, että seuran uusi urheilujohtaja on Braulio Vázquez.

Sevilla

Aleix Vidal on läpäissyt lääkärintarkastuksen, joten siirto Sevillaan on vahvistusta vaille varma. Keskikenttäpelaaja siirtyy Sevillaan Almeríasta kolmen miljoonan euron siirtosummaa vastaan. Viime kaudella 24-vuotias laituri pelasi 42 ottelua, joissa syntyi seitsemän maalia ja viisi maalisyöttöä.

Marko Marin ei jatkane Sevillassa. Keskikenttäpelaaja siirtyi andalusialaisjoukkueeseen lainalle viime kesänä. Hyökkäyspään pelaajalta odotettiin paljon nähtyä enemmän. Paikallisen lehdistön mukaan Sevillan seurajohto on nyt ilmoittanut saksalaiselle, ettei jatkoa ole luvassa.