Mestarien liigan finaalin voi nähdä yhtenä suurena kokonaisuutena – kahden joukkueen välisenä otteluna. Tai sitten sen voi nähdä erillisinä pieninä taisteluina eri osissa kenttää. Perataan muutama taistelu auki.

Real Madridin hyökkäys vs. Atlético Madridin puolustus

Real Madrid hyökkää monen pelaajan voimin. Laitapakit nostavat voimakkaasti ylös, keskikentän kolmikosta kaksi nousee tukemaan hyökkäyksiä ja hyökkäystrio ajaa melko suoraviivaisesti maalille. Lähtökohtaisesti Atlético vastaa Realin hyökkäämiseen tiiviillä koko joukkueen puolustuspelillä. Myös hyökkääjät tekevät hullun lailla töitä, kun Atletilla ei ole palloa. Lähtökohtaisesti Atleti pyrkii pitämään pakkansa niin tiiviinä, ettei Realille jää tilaa pelata palloa linjojen väliin.

Atléticon kannalta tilanne menee vaikeaksi siinä vaiheessa, kun Cristiano Ronaldo ja Gareth Bale leikkaavat laidoiltaan sisään. Laitapakit nousevat taustalta, jolloin Atletin puolustusta revitään hajalle. Laitapakit Juanfran ja Filipe Luís eivät voi lähteä seuraamaan Ronaldoa ja Balea, koska heidän on seurattava Realin pakkien pystyjuoksuja. Tässä kohtaa Atletin keskikentän rooli korostuu. Gabin ja Tiagon on suojattava toppareita niin, etteivät Ronaldo ja Bale pääse haastamaan Diego Godínia ja Mirandaa 1v1-tilanteeseen. Sitä paitsi, Atléticon toppareilla on jo valmiiksi omat huolensa Karim Benzeman kanssa.

Atlético Madridin hyökkäys vs. Real Madridin puolustus

Atléticossa pallonhallinta ei ole kovin suuressa arvossa. Ennakolta heikompia joukkueita vastaan Atletin on pakko pitää palloa, mutta Realia vastaan sitä ongelmaa ei ole. Diego Simeonen pelitapaan kuuluu äärimmäisen tiivis kollektiivinen puolustaminen, joka kääntyy pallonriiston hetkellä nopeasti vastahyökkäykseen.

Tyypillisesti laitapakit Juanfran ja Filipe Luís nousevat hanakasti tukemaan hyökkäyksiä, mutta tänään pakit jäänevät alemmas, jottei Ronaldolle ja Balelle annettaisi tilaa juosta selustaan. Näin ollen hyökkääminen jää ennen kaikkea kahden hyökkääjän ja kahden keskikentän laitamiehen vastuulle. Vaikkei Diego Costa pystyisi pelaamaan, Atletilta löytyy maalintekovoimaa David Villan ja Raúl Garcían muodossa. Atléticon selkeästi paras pelintekijä on laidalla pelaava Koke, jonka syöttövalikoima hivelee silmiä. Mitä todennäköisimmin Real pyrkii estämään Koken murtavat syötöt prässillä tai viimeistään rikkomalla.

Iker Casillas vs. Thibaut Courtois

Maalivahtiasetelmassa on jotenkin niin paljon symboliikkaa. Iker Casillas on kokenut, kaiken voittanut maalivahti ja Thibaut Courtois nuori oppipoika, jonka tulevaisuus kirjoitetaan kultaisin kirjaimin. Siinä missä Casillasin tähti on jo alkanut hiipua (ainakin peliajan muodossa), Courtois yhä kehittyy paremmaksi.

Maalivahdeilta vaaditaan illan ottelussa hieman eri asioita. Atletin pelissä keskityksillä on merkittävä rooli. Etenkin maalille heitetyt erikoistilanteet tuottanevat päänvaivaa Casillasille, joka ei ole koskaan ollut erityisen hyvä keskityspalloissa. Ajoittain Casillasin on myös pystyttävä pelaamaan ikään kuin liberona. Atleti prässää periaatteessa ylhäältä muttei välttämättä tässä ottelussa.

Courtois’lta puolestaan vaadittaneen puhdasta torjuntatyötä. Sekä Ronaldo että Bale laukovat hanakasti hyvinkin kaukaa. Courtois on hyvä torjuja, jonka raajoissa riittää ulottuvuutta, mutta leijapallo on hyvällekin maalivahdille hankala torjuttava. Kaukolaukauksien ohella Courtois’n on oltava erityisen hyvin hereillä pelin ohjaamisessa. Kuten sanottu, Realin laitahyökkääjät leikkailevat usein sisään, jolloin Courtois’n on pidettävä puheellaan puolustuslinja kasassa.