Carles Puyolin ura Barcelonassa päättyi menneeseen viikonloppuun. Puyol muistetaan lukuisten pokaalien lisäksi taistelutahdostaan ja hienoista eleistään. Kapteenin jäähyväistilaisuudessa Xavi puhui koko joukkueen puolesta.

– Puyol, ystävä, tämä hetki tuntui niin kaukaiselta, kun pääsimme edustusjoukkueeseen. Nyt se on tullut. Jokaisen aika tulee ja menee, urheilijoiden kohdalla vielä nopeammin, Xavi sanoi.

– Kiitämme sinua paljosta: uhrauksista, urheudesta ja anteliaisuudesta. En ikinä unohda (Mestarien liigan) finaalia Wembleyllä, kun sanoin sinulle, että sinun pitäisi nostaa pokaali, vaikka pelasit vain muutaman minuutin. Sinä käännyit ja sanoit minulle: ”Ei Xavi, (Éric) Abidalin on nostettava pokaali.”

– Annoit minulle opetuksen elämästä. Olet aina tukenut kaikkia: loukkaantuneita ja niitä, jotka ovat saaneet vähemmän peliaikaa. Olet rohkaissut heitä ja antanut heille neuvoja.

– Olet antanut kaikkesi tälle joukkueelle. Muistan jalkapallo-tennis-pelimme pukuhuoneessa. Teit saksipotkuja eläimen lailla, vaikka alusta oli puuta.

– Olet ammattimaisin pelaaja, jonka kanssa olen ollut samassa pukuhuoneessa. Olet ollut paikalla, kun emme voittaneet ja kun voitimme kaiken. Siksi olemme aina osanneet arvostaa saavutuksiamme.

– Olen niin ylpeä siitä, että olen saanut jakaa urani kanssasi. Tulevaisuudessa haluaisin jakaa projektin tässä seurassa kanssasi. Olet yhtä kuin Barcelona, ja seura tarvitsee sinua.