Lauantaina La Ligassa pelattiin mestaruudesta. Tänään sunnuntaina pelataan tietyllä tapaa yhtä suurista asioista. La Ligan pienemmille joukkueille mestaruus ei ole realistinen tavoite, mutta sarjapaikan säilyttäminen on. Real Betisin putoaminen on jo varmistunut, mutta Betisin kanssa Segundaan lähtee kaksi muutakin joukkuetta. Ennen viimeistä kierrosta viisi joukkuetta (Real Valladolid, Osasuna, Granada, Getafe, Almería) on vaarassa pudota. Tilanne ei voisi olla kovin paljon kinkkisempi. Tässä mahdolliset skenaariot.

Almería, 39 pistettä, maaliero -28

Paras tilanne on 15. sijalla olevalla Almeríalla. Joukkue on kolme pistettä putoamisviivan yläpuolella ennen viimeistä otteluaan Athletic Bilbaoa vastaan. Pistekin Athleticia vastaan varmistaa Almerían sarjapaikan. Almerían putoaminen vaatisi sitä, että joukkue häviäisi Athleticille ja kolme Almerían alla olevasta nelikosta tulisi päätöskierroksella sen ohi. Mikäli Almería häviää, Valladolid, Osasuna ja Granada menevät voitolla ohi, Getafelle riittää tasapeli. Koko nelikko ei edes voi tulla Almerían ohi, sillä Granada ja Valladolid pelaavat vastakkain.

Getafe, 39 pistettä, maaliero -20

Sijaa 16 miehittävällä Getafella on niin ikään etu puolellaan ennen viimeistä ottelua. Kuten Almeríalle, myös Getafelle riittää tasapeli sarjapaikan säilyttämiseen. Getafe kohtaa viimeisessä ottelussaan Rayo Vallecanon vieraskentällä. Pudotakseen Getafen pitäisi hävitä Rayolle, ja kahden alla olevasta kolmikosta pitäisi tulla ohi. Kaikki kolme menevät voitolla Getafen ohi, mutta tasapeli ei riitä yhdellekään joukkueista. Koska Granadalla ja Valladolidilla on keskinäinen ottelu, vain toinen niistä voi edes teoriassa nousta Getafen ohi.

Granada, 38 pistettä, maaliero -25

Granada on viidestä joukkueesta viimeinen, jolla säilyminen on omissa käsissä. Kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella majailevan Granadan ja toiseksi viimeisenä olevan Valladolidin väliseen otteluun kulminoituu paljon. Tasapeli riittää Granadalle sarjapaikan säilyttämiseen, mutta tappio pudottaa Granadan.

Osasuna, 36 pistettä, maaliero -31

Osasunan tilanne näyttää paremmalta kuin voisi kuvitella. Vaikka joukkue on tällä hetkellä putoamassa, sillä on kohtuullisen realistiset mahdollisuudet vielä säilyttää sarjapaikkansa. Osasuna kohtaa viimeisessä ottelussaan jo pudonneen Real Betisin. Voitto nostaisi baskit 39 pisteeseen. Keskinäisessä vertailussa Osasuna voittaa Almerían, Getafen ja Valladolidin. Toisin sanoen Osasuna selviää, mikäli Betis kaatuu ja joku kolmikosta Almería-Getafe-Granada häviää oman ottelunsa.

Real Valladolid, 36 pistettä, maaliero -21

Valladolidin maaliero on kohtuullisen hyvä, mutta sillä ei ole Espanjassa kovin paljon merkitystä. Tai ehkä onkin tällä kertaa. Keskinäisissä vertailuissa Valladolid voittaa Almerían ja Getafen – Almerían nimenomaan paremman maalieronsa ansiosta. Mutta koska keskinäisissä kohtaamisissa Valladolid ottaa takkiin Osasunalta, joukkue tarvitsee paljon apuja säilyttääkseen sarjapaikkansa. Ensinnäkin, Valladolidin on pakko voittaa Granada, jolloin se nousisi 39 pisteeseen. Lisäksi Almerían olisi hävittävä, tai Getafen olisi hävittävä, tai Osasunan olisi pelattava korkeintaan tasan.

Kaikki ottelut alkavat klo 19 Suomen aikaa.

Korjaus klo 16.45. Granada putoaa tappiolla.