Tähän se ratkeaa. La Ligassa pelataan tänä vuonna käytännössä finaali, jossa Barcelona ja Atlético Madrid ratkovat liigamestaruuden.

Poissaolot

Barcelona

Isaac Cuenca (loukkaantunut)
Víctor Valdés (loukkaantunut)
Carles Puyol (loukkaantunut)
Marc Bartra (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Atlético Madrid

Edelliset ottelut

Barcelona

Elche – Barcelona 0-0 (La Liga)
Barcelona – Getafe 2-2 (La Liga)
Villarreal – Barcelona 2-3 (La Liga)

Atlético Madrid

Atlético Madrid – Málaga 1-1 (La Liga)
Levante – Atlético Madrid 2-0 (La Liga)
Chelsea – Atlético Madrid 1-3 (Mestarien liiga)

Edelliset keskinäiset ottelut

Atlético Madrid – Barcelona 1-0 (Mestarien liiga)
Barcelona – Atlético Madrid 1-1 (Mestarien liiga)
Atlético Madrid – Barcelona 0-0 (La Liga)

Arvio

Ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin La Ligassa pelataan viimeisen kierroksen ottelu, joka on kuin finaali. Ottelun teema on: voittaja vie kaiken. No, ainakin Barcelonan tapauksessa. Atléticolle riittää mestaruuteen tasapeli, jonka toteutuminen ei olisi järin suuri ihme.

Barcelona ja Atleti ovat mitelleet voimiaan tällä kaudella jo viisi kertaa. Elokuussa pelatut Espanjan Supercupin ottelut päättyivät tasan (1-1 ja 0-0). Kauden ensimmäinen liigapeli päättyi tasapeliin (0-0). Mestarien liigan puolivälierien ensimmäinen osaottelukin päättyi tasan (1-1). Lopulta puolivälierien toisessa osassa Atleti oli parempi lukemin 1-0.

Viime viikkoina kummallakaan ei ole mennyt erityisen hyvin. Atlético hävisi Levantelle ja pelasi Málagan kanssa tasan. Barcelona puolestaan tasasi pisteet sekä Getafen että Elchen kanssa. Maalinteko on ollut molemmille joukkueille vaikeaa.

Nyt on pientä piristystä luvassa. Alun perin uskottiin, että Barcan Neymar, Jordi Alba ja Gerard Piqué sekä Atletin Diego Costa jäisivät ottelusta pois loukkaantumisten takia. Nyt kaikille on näytetty vihreää valoa. Atléticon päävalmentaja Diego Simeone jopa vakuutti, että Costa nähdään avauksessa.

Kuten sanottu, Atletille riittää tasapeli. Toisin sanoen madridilaisilla ei ole paineita maalinteosta. Asetelma sopii Simeonen taktiikalle erinomaisesti. Barcan annetaan pitää palloa, mutta kumpi kontrolloi ottelua? Barcelonalla on ollut tällä kaudella suuria vaikeuksia murtaa bussipuolustuksia. Se kertonee kaiken oleellisen, että Barca on onnistunut tekemään tasan kaksi maalia Atléticoa vastaan tällä kaudella.

Tässä vaiheessa kautta ei ole mitään uusia kikkoja luvassa. Barcelona jauhaa syöttöpeliään ja yrittää etsiä aukkoja vieraiden puolustuksesta. Atleti puolestaan puolustaa tiiviisti ja tilaisuuden tullen kääntää pelin nopeasti parilla syötöllä Barca-päätyyn.