Atlético Madrid selvitti aiemmin viikolla tiensä Mestarien liigan finaaliin. Nyt pitäisi pystyä keskittymään La Liga -koitokseen.

Poissaolot

Levante

Andreas Ivanschitz (loukkaantunut)
Sergio Pinto (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Mohamed Sissoko (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Baba Diawara (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Papakouli Diop (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Atlético Madrid

Juanfran (pelikiellossa)

Edelliset ottelut

Levante

Elche – Levante 1-1 (La Liga)
Levante – Getafe 0-0 (La Liga)
Villarreal – Levante 1-0 (La Liga)

Atlético Madrid

Chelsea – Atlético Madrid 1-3 (Mestarien liiga)
Valencia – Atlético Madrid 0-1 (La Liga)
Atlético Madrid – Chelsea 0-0 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Atlético Madrid – Levante 3-2 (La Liga, 21.12.2013)

Arvio

Atlético Madridilla on tässä vaiheessa kautta kaksi rautaa tulessa: Mestarien liiga ja La Liga. Mestarien liigassa Atleti selvitti aiemmin viikolla tiensä finaaliin, joten sitä ei tarvitse hetkeen miettiä. Nyt pitäisi keskittyä täysillä viimeisiin liigakamppailuihin. Mikäli Atlético voittaa Levanten ja viikon kuluttua Málagan, Madridin punavalkoisessa osassa juhlitaan mestaruutta.

Levante-peli tulee Atléticolle periaatteessa hyvään saumaan. Valencialaiset eivät ole vielä varmistaneet sarjapaikkaansa, mutta käytännön tasolla tilanne näyttää hyvältä. Toisaalta europeleihin ei ole mitään asiaa, joten Levantella ei ole kovin paljon pelissä. Kun tähän lisätään Atléticon hurmos, joka huipentuu kauden viimeisiin peleihin, on ottelussa vain yksi suosikki.

Levanten suurin ongelma löytyy maalinteko-osastolta. Viimeisessä neljässä ottelussaan joukkue on tehnyt kaksi maalia. Tuloksena kaksi tappiota ja kaksi tasapeliä. Jos kehitystä ei tapahdu, Atlético hakee helpohkon vierasvoiton.