Vaikka Real Madrid on pelannut vasta 34 kierrosta La Ligassa, on aika vertailla Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon saavutuksia. Real pelaa rästiottelunsa myöhemmin, joten kyseinen peli otetaan Ronaldon kohdalla huomioon kahdeksannessa ja samalla viimeisessä erässä.

Lionel Messi

Seitsemännen erän aikana Messi pelasi viisi peliä La Ligassa, kaksi Mestarien liigassa ja yhden Copa del Reyssä. Messin urakka alkoi 1-0-voitolla Espanyolista. Samassa pelissä Messi iski pelin ainoan maalin. Mestarien liigan välierissä Atlético Madridia vastaan sen paremmin Barcelona kuin Messikään eivät saaneet juonesta kiinni. Messi jäi molemmissa osaotteluissa ilman tehomerkintöjä. Atlético-kamppailujen välissä Barca pelasi liigaottelun Real Betisiä vastaan – Messille kaksi maalia.

Betis-pelin jälkeen Messi jäi yhteensä kolmessa ottelussa ilman tehomerkintöjä. Granadaa vastaan Kirppu otti keltaisen kortin, Copa del Reyn finaalissa Real Madridia vastaan ei tullut edes sitä.

Viimeiset kaksi ottelua ovat menneet paremmin. Athletic Bilbaoa vastaan Messi iski voittomaalin vartti ennen täyttä aikaa. Villarrealia vastaan argentiinalainen toisti temppunsa, tällä kertaa 83. minuutilla.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo kärsi seitsemännen erän aikana jalkavammasta, joka piti hänet muutamasta ottelusta sivussa. Kaiken kaikkiaan Ronaldo pelasi kaksi ottelua La Ligassa ja kolme Mestarien liigassa.

Rayo Vallecanon Real murskasi lukemin 5-0. Ronaldolle merkittiin maali ja maalisyöttö. Mestarien liigan puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa Borussia Dortmundia vastaan Ronaldo teki maalin, mutta peli päättyi hänen osaltaan ennen aikojaan loukkaantumiseen. Seuraavan kerran portugalilainen pelasi 21 päivää myöhemmin. Mestarien liigan välierien ensimmäisessä osassa Bayern Müncheniä vastaan Ronaldo pelasi 73 minuuttia – ei tehomerkintöjä.

Kuten Messi, myös Ronaldo petrasi seitsemännen erän kahteen viimeiseen kamppailuun. 4-0-voitossa Osasunaa vastaan Ronaldo viimeisteli kaksi maalia. Maalitykki toisti tempun aiemmin tällä viikolla Bayern Müncheniä vastaan. Samalla Ronaldosta tuli eniten maaleja yhdellä Mestarien liiga -kaudella tehnyt pelaaja.

Arvio

Seitsemännen erän aikana sekä Messi että Ronaldo kokivat niin ylä- kuin alamäkiä. Messin alamäki liittyi miehen omilla standardeilla heikompiin peliesityksiin. Ronaldon kohdalla kyse oli loukkaantumisesta. Mutta kumpi pärjäsi paremmin?

Messi pelasi kahdeksan ottelua ja yhteensä 720 minuuttia (lisäaikoja ei laskettu mukaan). Pelaamissaan otteluissa Messille merkittiin viisi maalia, ei maalisyöttöjä. Keskimäärin Messi siis teki tai syötti maalin 144 minuutin välein.

Ronaldo pelasi yhteensä viidessä ottelussa. Peliaikaa tuli yhteensä 395 minuuttia. Maaleja syntyi kuusi, maalisyöttöjä yksi. Keskimäärin Ronaldolle merkittiin tehopiste 56 minuutin välein.

Seitsemännen erän aikana Messi jäi peräti neljä kertaa ilman pisteitä. Ronaldon ainoa pisteetön ottelu osui paluuotteluun loukkaantumisen jälkeen. Jos vielä verrataan joukkueiden suorituksia, Messin vahtivuorolla Barca käytännössä hävisi viikon sisään kaikki kilpailunsa. Ensin lauluun Mestarien liigasta, heti perään todennäköisesti ratkaiseva tappio La Ligassa ja lopuksi finaalihäviö Copa del Reyssä – vieläpä Real Madridille. Real puolestaan voitti kaikki viisi ottelua, joissa Ronaldo oli mukana.

Seitsemännessä erässä Ronaldo oli käytännössä kaikilla mittapuilla Messiä parempi. Yhden erän päätyttyä tasan, tilanne on 3-3 seitsemän erän jälkeen. Kauden päättää kahdeksas erä, joka alkaa tänä viikonloppuna. Jännitystä odotettavissa.