Barcelona vastaan Real Betis. Sarjataulukon perusteella kotijoukkueelle voi povata selvää voittoa.

Poissaolot

Barcelona

Isaac Cuenca (loukkaantunut)
Víctor Valdés (loukkaantunut)
Gerard Piqué (loukkaantunut)
Jonathan dos Santos (loukkaantunut)
Carles Puyol (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Jordi Alba (pelikiellossa)

Real Betis

Nosa Igiebor (loukkaantunut)
Caro (loukkaantunut)
Dídac Vilà (loukkaantunut)
Salva Sevilla (loukkaantunut)
Javier Matilla (loukkaantunut)
Xavi Torres (loukkaantunut)
Nacho (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Chuli (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Barcelona

Barcelona – Atlético Madrid 1-1 (Mestarien liiga)
Espanyol – Barcelona 0-1 (La Liga)
Barcelona – Celta Vigo 3-0 (La Liga)

Real Betis

Real Betis – Málaga 1-2 (La Liga)
Levante – Real Betis 1-3 (La Liga)
Real Betis – Atlético Madrid 0-2 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Real Betis – Barcelona 1-4 (La Liga, 10.11.2013)

Arvio

Barcelonaa ravistelee tällä hetkellä vuoden pituinen siirtokielto, jonka Fifa langetti seuralle keskiviikkona. Ottelun alla on odotettavissa muutenkin suuria uutisia, sillä Barcelonan jäsenistö äänestää, tehdäänkö Camp Noulle 600 miljoonan euron arvoista remonttia. Ei spekuloida niitä sen enempää tämän ennakon yhteydessä.

Ja sitten itse peliin. Barcelona on melko hyvässä vireessä huolimatta monista kentän ulkopuolisista tapahtumista. Toki 1-1-tasapeli Mestarien liigassa Atlético Madridia vastaan oli pettymys, mutta kaikkien kilpailujen pokaalit ovat yhä Barcan omissa käsissä.

Atléticoa vastaan tasuria isompi takaisku oli Gerard Piquén loukkaantuminen. Maalivahtiosasto (lue José Manuel Pinto) on jo valmiiksi epävarma, ja nyt joukkueen on vielä luotettava keskuspuolustuksessa kaksikkoon Javier MascheranoMarc Bartra. Jälkimmäisen kehitykselle Piquén loukkaantuminen oli sinänsä hyvä juttu. Nyt Gerardo Martinon on pakko antaa nuorelle Bartralle peliaikaa ja vastuuta.

Real Betisin tarina on ollut koko kauden ajan lähinnä surullinen. Ensin meni huonosti, sitten meni huonosti, ja juuri kun alkoi mennä paremmin, myös pahimmat kilpailijat rupesivat keräämään pisteitä. Edellisestä viidestä ottelustaan Betis on voittanut kaksi ja pelannut kerran tasan, mutta sarjapaikan säilyttäminen on edelleen kahdeksan pisteen päässä.

Vielä kun katsotaan loukkaantumislistoja, Betisin lauantai näyttää ennakkoon synkältä. Kaksi parasta vaihtoehtoa (Dídac Vilà, Nacho) vasemman pakin paikalle on sivussa, joten avauksessa nähtäneen Javi Chica. Toki kaikki on mahdollista, mutta kyllähän Barcelona on massiivinen ennakkosuosikki.