Sarjakärki kohtaa lauantaina pienessä luisussa olevan Villarrealin. Atlético taistelee mestaruudesta, Villarreal paikasta europeleissä.

Poissaolot

Atlético Madrid

Gabi (pelikiellossa)
Javier Manquillo (loukkaantunut)
Diego Costa (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Arda Turan (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Villarreal

José Antonio Dorado (loukkaantunut)
Mateo Musacchio (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Gabriel Paulista (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Giovani dos Santos (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Óliver Torres (edustuskelvoton)

Edelliset ottelut

Atlético Madrid

Barcelona – Atlético Madrid 1-1 (Mestarien liiga)
Athletic Bilbao – Atlético Madrid 1-2 (La Liga)
Atlético Madrid – Granada 1-0 (La Liga)

Villarreal

Villarreal – Elche 1-1 (La Liga)
Getafe – Villarreal 0-1 (La Liga)
Valencia – Villarreal 2-1 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Villarreal – Atlético Madrid 1-1 (La Liga, 10.11.2013)

Arvio

Jokainen kärkikolmikon joukkue pelaa oman ottelunsa lauantaina. Atlético aloittaa pelaamalla pisteistä Villarrealia vastaan. Atlético on ollut erinomaisessa tulosvireessä oikeastaan koko kauden ajan. Aiemmin viikolla joukkue haki Mestarien liigassa 1-1-tasapelin Barcelonan vieraana, mikä kaikitenkin nosti Diego Simeonen ryhmän itseluottamusta entisestään.

Takaisku oli se, että Diego Costa loukkaantui ottelun alkuvaiheessa. Kyseessä on reiden lihasvamma, mutta lihas ei ole repeytynyt, joten sairausloma tuskin venähtää pitkäksi. Tarkkaa tietoa huilin pituudesta ei ole. Costa saattaa olla pelikunnossa jo lauantaina, tai yhtä hyvin hän saattaa joutua huilaamaan pari viikkoa. Mikäli jalka vihoittelee lauantaina, Simeone tuskin riskeeraa Costaa peluuttamalla häntä.

Kaiken kaikkiaan ottelu on hankala Simeonelle, sillä Mestarien liigan puolivälierien toinen osaottelu pelataan jo tulevalla viikolla. Lauantain pelaajavalinnoissa saatetaan hyvinkin nähdä, kumpaa kilpailua Simeone priorisoi.

Villarrealin erinomainen sarjan aloitus on hiipunut kauden edetessä. Tällä hetkellä joukkue löytyy sarjataulukosta sijalta seitsemän, tosin matkaa viidennellä sijalla olevaan Sevillaan on vain yksi piste. Villarreal taistelee tosissaan Eurooppa-liigaan pääsystä, joten helppoa Atléticolla ei tule olemaan. Helppoa ei ole Villarrealillakaan, sillä Atlético ei ole vielä hävinnyt yhtään 16 kotiottelustaan tällä kaudella.