Real Madrid pyrkii pitämään kiinni La Ligan kärkipaikastaan lauantaina, jolloin joukkue kohtaa vieraskentällä Málagan.

Poissaolot

Málaga

Weligton (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Eliseu (sairaana, mahdollisesti pelikunnossa)
Mounir El Hamdaoui (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Jesús Gámez (pelikiellossa)
Sergi Darder (pelikiellossa)

Real Madrid

Sami Khedira (loukkaantunut)
Álvaro Arbeloa (loukkaantunut)
Sergio Ramos (pelikiellossa)

Edelliset ottelut

Málaga

Osasuna – Málaga 0-2 (La Liga)
Málaga – Real Valladolid 1-1 (La Liga)
Almería – Málaga 0-0 (La Liga)

Real Madrid

Real Madrid – Levante 3-0 (La Liga)
Atlético Madrid – Real Madrid 2-2 (La Liga)
Schalke – Real Madrid 1-6 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Real Madrid – Málaga 2-0 (La Liga, 19.10.2013)

Arvio

Putoamistaisteluun valunut Málaga otti viime viikonloppuna tärkeän voiton Osasunasta. Nyt haaste vaikeutuu, kun sarjakärki Real Madrid saapuu La Rosaledalle. 27 kierroksen jälkeen Real johtaa liigaa kolmen pisteen erolla ennen Atlético Madridia. Barcelona on jäänyt Realista neljän pinnan päähän.

Kolme edellistä peliään tappioitta selvittänyt Málaga on viime aikoina petrannut menoaan. Riittääkö se Realia vastaan? Kaikki kilpailut mukaan lukien Los Blancos on hävinnyt tällä kaudella tasan kaksi ottelua. Edellinen tappio tuli lokakuussa. Siitä voi päätellä, missä kunnossa Carlo Ancelottin ryhmä on.

Pelaajapuolella Málagalla on Realia enemmän huolia. Ykköstoppari Weligton ei ole välttämättä vielä pelikunnossa loukkaantumisensa jäljiltä. Lisäksi kohtuullisen merkittävät Jesús Gámez ja Sergi Darder ovat pelikiellossa.

Toisessa päädyssä Sergio Ramos on pelikiellossa, joten Pepe ja Raphaël Varane pelannevat toppariparina. Oikean pakin tontille meinasi tulla ongelmia. Daniel Carvajal pystynee kuitenkin näillä näkymin pelaamaan, vaikka hänet vaihdettiin varotoimenpiteenä pois viime viikonloppuna.

Tällä hetkellä Real Madridin pysäyttäminen vaatisi urotekoa lähes miltä tahansa joukkueelta. Toki jokaisella vastustajalla – myös Málagalla – on siihen mahdollisuus. Se mahdollisuus on vain kovin pieni.