La Ligan sarjataulukon peräpäässä alkaa olla tungosta. Kilpailu sarjapaikan säilyttämisestä tiivistyi entisestään maanantaina, kun Málaga ja Rayo Vallecano ylsivät voittoihin.

Málaga kaatoi samoista sijoista taistelevan Osasunan maalein 2-0. Samuel avasi maalihanat ohjaamalla taitavasti Nordin Amrabatin pystysyötön maaliin. Amrabat viimeisteli itse loppulukemat 2-0:aan. Roque Santa Cruz tarjoili erinomaisen syötön osumaan.

Voitto oli Málagalle erityisen maukas, sillä joukkue joutui pelaamaan lähes koko toisen puoliajan vajaamiehisenä. Jesús Gámez ajettiin kahden varoituksen myötä ulos 52. minuutilla.

Illan toisessa ottelussa Rayo Vallecano yllätti vieraskentällä Real Sociedadin maalein 3-2. Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Neljän minuutin pelin jälkeen Iñigo Martínez oli jo osunut kotijoukkueelle ja Joaquín Larrivey vieraille.

Ensimmäisen puoliskon lisäajalla Rubén Pardo vei Sociedadin jälleen johtoon, mutta Rayo ryösti pisteet Alberto Buenon ja Rubén Rochinan maaleilla.

Rayo on sarjataulukossa yhä toiseksi viimeisenä, vaikka se on voittanut peräkkäin sekä Valencian että Sociedadin. Tilanne voi muuttua hyvin nopeasti, sillä 11:ntenä oleva Celta Vigo on kerännyt vain neljä pistettä Rayoa enemmän.