Atlético Madrid varmisti ensimmäisenä espanjalaisjoukkueena paikkansa Mestarien liigan puolivälierissä. Neljännesvälierien toisessa osaottelussa rajusti koko 90-minuuttisen prässännyt Atlético kaatoi AC Milanin selvin lukemin 4-1. Yhteismaalit merkittiin Atléticon hyväksi peräti 5-1. Tiistain ottelussa Diego Costa, Arda Turan ja Raúl García osuivat kotijoukkueelle. Kaká iski Milanin ainoan osuman.

Atlético ei olisi voinut kovin paljon parempaa alkua toivoa. Kolmannella peliminuutilla Michael Essien menetti pallon, joka pelattiin Kokelle. Laiturin keskitys löysi linjan taakse leikanneen Costan, joka venytti karatepotkulla pallon maaliin.

Viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkueen 2-0-maali oli lähellä. Jälleen Koke antoi keskityksen maalille, mutta Diego Godínin jatko suuntautui ohi maalin.

Seuraavan vartin aikana ei hyvillä maalipaikoilla juhlittu. Costa tosin joutui kärsimään, kun Mario Balotellin vapaapotku osui hyökkääjää arkaan paikkaan.

24. minuutilla Thibaut Courtois torjui Balotellin yrityksen, mutta kolme minuuttia myöhemmin ei belgialaismaalivahti voinut enää mitään. Andrea Poli keskitti oikealta laidalta takatolpalle. Juanfran ei ehtinyt ajoissa tilanteeseen, ja Kaká puski ottelun tasoihin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Kakálla oli erinomainen tilaisuus puskea toinen osuma. Milanin lyhyen kulmapotkun jälkeen Adel Taarabt keskitti, ja brasilialainen pääsi yllättävän vapaasti puskemaan. Yritys yli maalin.

Ja kun ei Milan onnistunut, Atlético paineli uudemman kerran johtoon. Puolen kentän jälkeen kotijoukkue pelasi pallon pitkänä boksin rajalle Garcíalle, joka pudotti pelivälineen rinnallaan Turanille. Turkin maajoukkuepelaaja otti ensimmäisellä kosketuksellaan pallon haltuun ja kiskaisi toisellaan puolivolleyn, joka sujahti Adil Ramin jalan kautta takanurkkaan.

Maalista hurmioituneena García yritti kaksi minuuttia myöhemmin maalia saksipotkulla, eikä huonosti yrittänytkään. Laukaus painui metrin verran ohi maalin.

Heti toisen puoliajan alkuun kotijoukkueella oli pari hyvää paikkaa lisämaalien tekoon. Ensimmäisestä hyökkäyksestä Costa laukoi pienestä kulmasta ohi. 48. minuutilla Atlético lähti omasta päädystään nopeaan vastahyökkäykseen. Pitkän juoksun pallollisena tehnyt Costa vapautti Gabin maalintekoon, mutta laukaus kolahti tolpan kautta päätyrajan yli.

Reilun tunnin kohdalla Rojiblancos pelasi kulman jälkitilanteesta pallon maalille, mutta toppari Mirandan pusku hyvästä paikasta suuntautui päin Milanin maalia vartinoinutta Christian Abbiatia.

Muutamaa minuuttia myöhemmin puoliajalla kentälle vaihdettu Robinho yritti toisessa päädyssä melko pienestä kulmasta, Courtois venytti torjuntaan.

Ratkaiseva niitti syntyi 71. minuutilla Atléticolle niin tuttuun tyyliin erikoistilanteesta. Daniele Bonera syyllistyi käsivirheeseen, Gabi lähetti tilannetta seuranneen vapaapotkun maalille, ja García puski pallon ohi Abbiatin.

Hetkeä myöhemmin Milanilla oli vielä paikka herättää peli henkiin. Robinho pääsi kokeilemaan, mutta maalipuut veivät voiton brasilialaisesta.

Muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa huippukauden pelannut Costa naulasi illan toisella osumallaan loppulukemat 4-1:een. Kymmenisen minuuttia aiemmin sisään vaihdettu José Sosa onnistui jatkamaan pallon Costalle, joka sijoitti pallon pienestä kulmasta tolpan kautta maaliin. Maali oli Costalle kauden seitsemäs Mestarien liigassa.

Atléticon lisäksi puolivälierissä on ainakin Bayen München, joka kaatoi omassa neljännesvälieräparissaan Arsenalin yhteismaalein 3-1. Puolivälierävastustajaansa Atlético joutuu odottamaan ensi viikon perjantaihin, jolloin suoritetaan seuraavien vaiheiden arvonta.