Espanjalaisittain alkaa näyttää hyvältä eurokentillä. Mestarien liigassa Barcelona, Atlético Madrid ja viimeisimpänä Real Madrid voittivat omat ottelunsa neljännesvälierissä. Eurooppa-liigan pudotuspelit täydensivät sarjan. Niin Real Betis, Sevilla kuin Valenciakin etenivät ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta jatkoon.

Ensimmäinen Rubin Kazanin ja Betisin välinen ottelu oli päättynyt 1-1-tasapeliin, joten Betisin oli pakko tehdä maali. Ja niin myös kävi. Ensimmäisen puoliskon viime hetkillä Nono avasi maalihanat. Kaukaa lähtenyt laukaus yllätti maalivahti Sergei Ryzhikovin, joka torjui pallon omaan maaliin. Maali kuitenkin merkittiin 20-vuotiaalle Nonolle, jolle osuma oli uran ensimmäinen miesten tasolla.

Toisella puoliskolla Léo Baptistão teki loistavan esityön, ja Rubén Castro viimeisteli lukemat 2-0:aan. Rubinin paidassa Suomen Roman Eremenko pelasi koko ottelun.

Sevilla joutui omassa otteluparissaan tiukille slovenialaista Mariboria vastaan. Sloveniassa pelattu ensimmäinen osaottelu oli päättynyt 2-2-tasapeliin. Torstaina José Antonio Reyes ja Kévin Gameiro veivät Sevillan turvallisen tuntuiseen 2-0-johtoon.

Reyesin maali oli kohtuullisen koominen. Mariborin maalivahti Jasmin Handanovic avasi suoraan päin prässäämään tullutta Reyesiä, ja pallo kimposi kokeneesta espanjalaisesta maaliin. Osuma oli Reyesin ensimmäinen tällä kaudella.

Ensimmäisessäkin osassa maalannut Dare Vrsic kavensi, mutta vasta ottelun lisäajalla. Enempää maaleja ei nähty, joten Sevilla jatkoon yhteismaalein 4-3.

Espanjalaisittain illan viimeinen ottelu Valencian ja Kiovan Dynamon välillä päättyi maalittomaan tasapeliin. Molemmilla oli ottelussa omat paikkansa maalintekoon. Dynamon Miguel Veloso osui jopa tolppaan. Valencia eteni jatkoon yhteismaalein 2-0, kiitos ensimmäisen osaottelun maalien.

Neljännesvälierävaiheessa Sevilla ja Betis taistelevat vastakkain paikasta puolivälierissä. Valencia saa puolestaan vastaansa bulgarialaisen Ludogoretsin, joka pudotti ensimmäisessä pudotuspelivaiheessa Lazion yhteismaalein 4-3. Ludogoretsin takalinjoilla luutii suomalainen Tero Mäntylä.

Eurooppa-liigaa torstaina

Rubin Kazan – Real Betis 0-2 (0-1)
0-1 Nono (45.)
0-2 Rubén Castro (64.)

Sevilla – Maribor 2-1 (1-0)
1-0 José Antonio Reyes (42.)
2-0 Kévin Gameiro (59.)
2-1 Dare Vrsic (90+2.)

Valencia – Kiovan Dynamo 0-0