La Ligaa on ehditty pelata jo 25 kierrosta, joten on taas aika ottaa vertailuun Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo. Kumpi on ollut viime aikoina parempi?

Lionel Messi

Pitkästä aikaa Messi pelasi ehjän jakson. 20. liigakierroksen jälkeen argentiinalainen on pelannut viisi sarjaottelua, kolme Copa del Reyssä ja päälle Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisen osan.

La Ligassa Messin tehot alkoivat löytyä tammi-helmikuun vaihteessa. Málagaa vastaan Kirppu syötti maalin Barcelonan voittaessa lukemin 3-0. Valencia-tappiossa Messi summasi tehot 1+1. Sevillaa ja Rayo Vallecanoa vastaan meno yltyi entisestään. Molemmissa otteluissa hyökkääjä iski kaksi maalia ja antoi päälle maalisyötön. Viime viikonlopun tappiollisessa Real Sociedad -väännössä Messi teki Barcelonan ainoan maalin.

Copa del Reyssä Messi ehti tehdä tämän tarkastelujakson aikana vain yhden maalin, joka syntyi Sociedadia vastaan. Vastapainoksi hän syötti kolme osumaa Levante-voitossa.

Kirsikaksi kakun päälle Messi oli tehokkaalla pelipäällä Mestarien liigan huippuottelussa Manchester Cityä vastaan. Martín Demichelis joutui kaatamaan maanmiehensä, joka upotti tilannetta seuranneen rangaistuspotkun maaliin.

Cristiano Ronaldo

Siinä missä Messi pelasi ehjän jakson, Real Madridin Cristiano Ronaldon ”viides erä” oli repaleinen. Liigapelit jäivät punaisen kortin takia kahteen, ja Mestarien liigassa Real pelaa vasta tällä viikolla. Copa del Reyssä Ronaldo sentään sai neljä peliä tililleen.

La Ligassa Ronaldo pelasi Granadaa ja Athletic Bilbaoa vastaan. Granadaa vastaan portugalilainen iski maalin 2-0-voitossa. Athletic-pelissä Ronaldo ehti syöttää osuman, mutta hänen osaltaan ottelu valitettavasti muistetaan vain ulosajosta vartti ennen täyttä aikaa. Kolmen ottelun pelikielto loppui viime viikonlopun Elche-pelin jälkeen.

Copa del Reyssä Ronaldo pysyi kentällä. Kurinalaisesti puolustanut Espanyol piti hänet kuitenkin poissa maalipaikoilta. Espanyol hävisi molemmat puolivälierät maalein 0-1, ja Ronaldo jäi ilman tehomerkintöjä. Välierien ensimmäisessä osassa Atlético Madridia vastaan tehottomuus jatkui, vaikka Real voittikin 3-0. Toinen osa meni Ronaldolta huomattavasti paremmin. Ballon d’Orin hallitseva voittaja iski 2-0-voitossa Realin molemmat osumat.

Arvio

Laliiga.comin viidennen erän aikana Messi pelasi yhdeksässä ottelussa. Rayo Vallecano -pelissä Messi otettiin vaihtoon vartti ennen täyttä aikaa. Lisäksi yhden Copa del Rey -ottelun argentiinalainen vietti kokonaisuudessaan vaihtopenkillä. Muuten Messi pelasi täyden 90-minuuttisen jokaisessa pelissä. Yhdeksässä ottelussa Messi paukutti kahdeksan maalia. Maalisyöttöjä kertyi päälle seitsemän, joten yhteensä Kirppu summasti tehot 8+7=15. Messi jäi vain yhdessä ottelussa ilman tehomerkintöjä.

Ronaldolle erä oli hankalampi. Yhteensä kuusi ottelua, joissa kaiken kaikkiaan kolme maalia ja yksi maalisyöttö. Ilman tehomerkintöjä Ronaldo jäi kolme kertaa. Kahden varoituksen lisäksi portugalilainen otti kuuluisaksi tulleen ulosajonsa Athleticia vastaan. Kahdessa ottelussa Ronaldo vaihdettiin kentältä vartti ennen loppua, neljässä ottelussa tilille napsahti täysi 90-minuuttinen.

Ottelumäärissä oli sen verran suurta eroa, että verrataan tehoja vielä peliaikaan. Messi teki maalin tai antoi maalisyötön keskimäärin 53 peliminuutin välein. Ronaldon vastaava lukema on 128 peliminuuttia.

Ronaldon kuudessa ottelussa Real Madrid voitti viisi ja pelasi yhden tasan. Messin yhdeksästä ottelusta Barcelona hävisi peräti kaksi, pelasi yhden tasan ja voitti kuusi. Vaikka Real pärjäsi Ronaldon pelaamissa otteluissa paremmin, viidennen erän voittajasta ei ole epäselvyyttä. Messi oli lähes kaikin tavoin tällä tarkastelujaksolla parempi. Viidennen erän voiton myötä tilanne on kutkuttavan tasainen 2-2.