La Ligan 25. kierroksella Real Madrid isännöi alemman keskikastin Elcheä. Cristiano Ronaldo on pelikiellossa, mutta hänet on nimetty kokoonpanoon.

Poissaolot

Real Madrid

Sami Khedira (loukkaantunut)
Sergio Ramos (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Xabi Alonso (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Luka Modric (pelikielto)
Cristiano Ronaldo (pelikielto)

Elche

Toño (loukkaantunut)
Cristian Sapunaru (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Cristian Herrera (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Carlos Sánchez (pelikielto)
Damián Suárez (pelikielto)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Getafe – Real Madrid 0-3 (La Liga)
Atlético Madrid – Real Madrid 0-2 (Copa del Rey)
Real Madrid – Villarreal 4-2 (La Liga)

Elche

Elche – Osasuna 0-0 (La Liga)
Real Valladolid – Elche 2-2 (La Liga)
Elche – Almería 1-0 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Elche – Real Madrid 1-2 (La Liga, 25.9.2013)

Arvio

Real Madridilla on sauma ottaa henkinen yliote nousemalla La Ligan kärkipaikalle. Se onnistuu ainakin hetkeksi, mikäli Real ottaa pisteitä Elchen kustannuksella. Hyvässä vireessä oleva Real on kerännyt 24 ottelusta 60 pistettä, Elche 26. Maalinteko on ollut nousijajoukkueelle suurin ongelma. Toistaiseksi Elche on tehnyt vain 22 maalia. 68 rysää paukuttanut Real ei paini samojen haasteiden kanssa.

Maalintekopotentiaali kasvaa entisestään, mikäli Cristiano Ronaldo saakin peliluvan. Portugalilainen on pelikiellossa, mutta hänet on nimetty kokoonpanoon. Realin valitus käsitellään lauantaina, joten mahdollisen peliluvan saaminen menee kalkkiviivoille.

Vaikkei Ronaldo pelaisi, Realilla on niin paljon tulivoimaa, että Elchen tasoisen joukkueen pitäisi kaatua. Toki muutamia poissaoloja on. Asier Illarramendi korvaa pelikieltoaan sovittavan Luka Modricin ja Raphaël Varane Sergio Ramosin. Myös Xabi Alonso saattaa olla sivussa. Lisäksi tulevan viikon Mestarien liiga -ottelu saattaa aiheuttaa lepovuoron joillekin avainpelaajille.

Poissaoloja on toki myös Elchellä. Carlos Sánchez ja Damián Suárez ovat pelikiellossa, Cristian Sapunarun ja Cristian Herreran pelaaminen on puolestaan epävarmaa loukkaantumisten takia. Joka tapauksessa tilanne on se, että Realin pitäisi kaasutella kohtuullisen helppoon voittoon.