Real Sociedad ja Barcelona iskevät yhteen kolmatta kertaa lyhyen ajan sisään. Ensimmäisen Barca voitti, toinen päättyi tasan.

Poissaolot

Real Sociedad

Esteban Granero (loukkaantunut)
Daniel Estrada (loukkaantunut)
Imanol Agirretxe (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Barcelona

Jordi Alba (loukkaantunut)
Oier Olazábal (loukkaantunut)
Jonathan dos Santos (loukkaantunut)

Edelliset ottelut

Real Sociedad

Málaga – Real Sociedad 0-1 (La Liga)
Real Sociedad – Barcelona 1-1 (Copa del Rey)
Real Sociedad – Levante (La Liga)

Barcelona

Manchester City – Barcelona 0-2 (Mestarien liiga)
Barcelona – Rayo Vallecano 6-0 (La Liga)
Real Sociedad – Barcelona 1-1 (Copa del Rey)

Arvio

Barcelona on viimeksi voittanut vieraskentällä Real Sociedadin kaudella 2006-2007. Siinä kutkuttavat lähtökohdat lauantain otteluun. Toki Sociedad pelasi välissä sarjaporrasta alempana, mutta silti. Eikä Barcelona ole suinkaan ainoa Anoetalla kontannut. Sociedad on hävinnyt tämän kauden kotiotteluistaan La Ligassa vain yhden – kauden kolmannella kierroksella Atlético Madridille. Erityishuomiona mainittakoon, että Sociedad venyi Mestarien liigassa kotonaan tasapeliin myös Manchester Unitedia vastaan.

Toinen mielenkiintoinen asetelma liittyy siihen, että Sociedad ja Barcelona tuntevat toisensa hyvin. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa helmikuussa jo kahdesti. Barcelona jatkoi Copa del Reyn loppuotteluun, mutta yhteismaalit merkittiin Barcalle vain 3-1. Niukkaa tappiota merkittävämpää on, että Sociedad pelasi hyvin ja laittoi Barcelonan ajoittain ahtaalle.

Barcan kokoonpanosta puuttuu Jordi Alba, jonka paikan ottanee Adriano. Neymar sen sijaan saattaa nousta pitkästä aikaa avaukseen. Sociedadin kannattajat nojaavat uskonsa kaksikkoon Antoine GriezmannCarlos Vela. Barcelona on ennakkosuosikki, mutta Sociedadilla on ehdottomasti mahdollisuus tasapeliin tai jopa voittoon.