Barcelona otti vahvan kiinnityksen Copa del Reyn loppuotteluun kaatamalla välierien ensimmäisessä osaottelussa Real Sociedadin maalein 2-0. Ilman Sociedadin muutamaa sähläystä Barcelona olisi todennäköisesti joutunut paljon tiukemmalle.

Ottelun käsikirjoitus tuli selväksi ensi minuuteista lähtien. Barcelona piti palloa ja Sociedad tyytyi puolustamaan. Vain Carlos Velalla ja Antoine Griezmannilla oli lupa hyökätä.

Vieraiden taktiikka oli tuottaa tulosta jo kolmannella minuutilla. Vela syötti kahdella kahta vastaan -hyökkäyksessä Griezmannille, jonka tulinen laukaus suuntautui päin Barca-vahti José Manuel Pintoa.

Sociedadin tilanteen jälkeen kotijoukkue otti pelin täysin haltuunsa. Viiden minuutin jälkeen Pedro laukoi yli. 12. minuutilla Lionel Messi jakoi laitaan Dani Alvesille, jonka keskitys pomppi takatolpalle. Cesc Fàbregas suti avopaikasta pallon Zubikarain käsiin.

Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta pallo pelattiin jälleen Fàbregasille, jonka laukauksen Zubikarai torjui suoraan Alexis Sánchezille. Muutamasta metristä lähtenyt maalintekoyritys viuhui sivuverkkoon. Pari minuuttia myöhemmin Fàbregas puski pallon kulmapotkusta yli maalin.

Muutaman hukatun paikan jälkeen Fàbregas antoi muille tilaisuuden. Pelintekijä nosti pallon puolustuslinjan yli Messille, joka pääsi yrittämään kahteen kertaan: ei maalia.

38. minuutilla Messiä rikottiin tyypillisen kuljetuksen päätteeksi. Mies itse pallon taakse, ja kierteinen vapaapotku ylärimaan.

Juuri ennen taukoa ottelu ratkesi. 42. minuutilla Vela vapautettiin juoksupalloon Javier Mascheranoa vastaan. Vela sai Mascheranon estelystä huolimatta laukauksen aikaan, mutta Pinto venyi jalkatorjuntaan. Tilanteesta olisi hyvin voinut viheltää rangaistuspotkun.

Seuraava hyökkäys johti toisessa päädyssä kulmapotkuun. Pallo pomppi muutamaan metriin Sergio Busquetsille, joka ei epäonnistunut sijoituksessaan. Heti maalin jälkeen erotuomari näytti Sociedadin Iñigo Martínezille punaista korttia toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Toinen puoliaika sujui enimmäkseen pelaillessa. Tunnin kohdalla Barcelona löi tilanteen 2-0:aan. Tai oikeastaan Sociedad teki sen täysin itse. Fàbregas vapautti Sánchezin läpiajoon, mutta hyökkääjän sijoitus kolahti tolppaan. Puolustaja Elustondo yritti melko kiireettömässä tilanteessa siivota tilanteen, mutta tälläsi pallon maalivahti Zubikarain kautta omaan maaliin.

Kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Messi venytti suoraan ilmasta laukauksen kohti maalia, mutta Zubikarai torjui.

Ilman sähläystäkin Sociedadilla olisi ollut tarpeeksi vaikeaa. Nyt joukkue joutuu kahden maalin takaa-ajoasemasta ensi viikolla pelattavaan toiseen osaotteluun. Lisäksi Iñigo Martínez on pelikiellossa, ja toinen avauksen toppari Mikel González mahdollisesti sairastuvalla. Hänet jouduttiin vaihtamaan kentältä jo ensimmäisellä puoliajalla.