Barcelona sai ennakkoon ajateltuna helpoimman mahdollisen vastustajan Copa del Reyn välieriin. Onko Real Sociedadista yllättäjäksi?

Loukkaantumiset

Barcelona

Jonathan dos Santos
Oier Olázabal
Neymar

Real Sociedad

Esteban Granero
Alberto de la Bella
Daniel Estrada
Diego Ifrán
Gorka Elustondo (mahdollisesti pelikunnossa)
Sergio Canales (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Barcelona

Barcelona – Valencia 2-3 (La Liga)
Barcelona – Levante 5-1 (Copa del Rey)
Barcelona – Málaga 3-0 (La Liga)

Real Sociedad

Atlético Madrid – Real Sociedad 4-0 (La Liga)
Racing Santander – Real Sociedad 0-3 (Copa del Rey)
Real Sociedad – Elche 4-0 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Barcelona – Real Sociedad 4-1 (La Liga, 24.9.2013.)

Arvio

Barcelona ja Real Sociedad päättävät, kumpi etenee Copa del Reyn loppuotteluun. Lähtötilanne on se, että Barcelona on ylivoimainen ennakkosuosikki.

Ei mennä kuitenkaan asioiden edelle. Juuri nyt Barcelona kompuroi pahasti. Joukkue hävisi viime viikonloppuna kotonaan Valencialle ja menetti liigan kärkipaikan Atlético Madridille. Kaiken kaikkiaan Barca on menettänyt pisteitä kolme kertaa neljässä viime liigaottelussaan. Voidaan siis puhua melko heikosta vaiheesta Barcan mittapuulla.

Sociedadin pelissä on ollut enemmän ailahteluita. Hyvien jaksojen jälkeen on tullut huonoja ja toisinpäin. Viime viikonloppuna Atlético Madrid antoi selkäsaunan, joka päättyi lukemiin 4-0. Liigassa Sociedad on silti kuudentena, joten ihan heikosta joukkueesta ei ole kyse.

Sociedadin hyökkäyspelaaminen elää ja kuolee Antoine Griezmannin ja Carlos Velan mukana. Jos Barcelona saa pidettyä tehokaksikon aisoissa, kotijoukkue voi hyvinkin ratkaista pelin jo ensimmäisessä osaottelussa. Jätetään vieraille kuitenkin pieni sauma yllätykseen.