La Ligassa pelataan viikonloppuna kauden toinen kierros. Top-listoissa ovat nyt vuorossa hyökkäävät keskikenttäpelaajat.

Listauksesta jäi viime metreillä pois muutama kovemman luokan pelimies. Barcelonan Andrés Iniestan ja Las Palmasin Jonathan Vieran poisjättäminen oli pienistä marginaaleista kiinni.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

5. Daniel Parejo (Valencia)

Parejo on kantanut keskikentän johtajan viittaa Valenciassa vuosien ajan. Espanjalainen on pysynyt myös viime aikojen sekasortoiset ajat siirtohuhuista huolimatta uskollisena ankkurina.

Parejo sopii pelaajana niin keskikentän pohjan rooliin kuin ylemmälle hyökkäävämmälle pelipaikalle. Espanjalainen pohjusti viime kaudella seitsemän maalia La Ligassa ja syöttöprosenttikin oli väkevä 86,5. Erikoistilannespesialistina tunnettu pelaaja teki myös itse viisi maalia.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

4. Luka Modric (Real Madrid)

Pienikokoinen Modric löytää joukkuetoverinsa ahtaammistakin syöttöpaikoista ja omistaa erinomaisen pelinäkemyksen. Kroatialaisen muita vahvuuksia ovat hyvä pallokontrolli ja kaukolaukaukset, joita mies toisinaan pyssyttää jopa 30 metrin päästä.

Modric on parhaimmillaan lyhytsyötöissään, josta kertoo myös kroaatin viime kauden syöttötarkkuus (89,1). Iso osa edellisestä vuodesta kului keskikenttäpelaajan osalta sairastuvalla, joten nyt on lupa toivoa ehjempää kautta.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

3. Isco (Real Madrid)

Isco nousi viime kaudella uudelle tasolle ryöstettyään Gareth Balelta paikan avauskokoonpanossa. Erinomainen kausi tuotti La Ligassa 10 maalia ja kahdeksan maalisyöttöä. Tehot olivat espanjalaisen uran parhaat.

Isco loistaa monipuolisuudellaan. Hyvä harhauttelija haastaa tehokkaasti 1vs1 -tilanteista, pystyy luomaan syötöillään laadukkaita maalipaikkoja ja taitaa myös viimeistelyn. Pitää myös muistaa, että Isco avasi viime kaudella vain 18 sarjapelissä. Siinä suhteessa kauden tehot olivat erittäin kovat.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

2. Koke (Atlético Madrid)

Atlético Madridin joka paikan höylä viihtyy niin laidalla kuin keskelläkin. Espanjalainen säkenöi syötöillään pelintekijän roolissa ja jakelee laidalta laadukkaita keskityksiä boksin sisään.

Koke on alustanut pelkästään viimeisen kahden kauden aikana yhteensä 22 maalia. Myös viime kauden 2,1 luotua maalipaikkaa ottelua kohden ja 84-prosenttinen syöttöprosentti kertovat hyvin, millaisesta syöttökoneesta on kyse. Koke on se Atléticon keskikentän tärkein moottori.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

1. Toni Kroos (Real Madrid)

Jos Casemiro on Realin keskikentälle rikkovan roolin spesialisti, Kroos on pelin rytmittäjä ja moottori. Saksalaisen viime kauden tilastot olivat suorastaan uskomattomia. Tilille kertyi 12 maalisyöttöä ja syöttöprosentti oli 29 sarjapeliin koko La Ligan paras 92,2. Luotuja maalipaikkoja oli 2,8 ottelua kohden.

Syöttöspesialistin lisäksi Kroos loistaa myös erikoistilanteissa. Keskitystaidot tekevät herrasta vaihtoehdon kulmatilanteisiin ja vahva laukaisutekniikka on tarjonnut vuosien saatossa useamman komean osuman vapaapotkuista. Kroos onkin keskikentällä Realille liki yhtä tärkeä pelaaja kuin Cristiano Ronaldo hyökkäyspäässä.