Barcelonan kesä on ollut täynnä ongelmia. Se kaikkein suurin ongelma voi vielä olla edessä.

Lionel Messin sopimus umpeutuu ensi kesänä. Vuodenvaihteessa Messi saa halutessaan solmia esisopimuksen toisen seuran kanssa. Jos Messi ei allekirjoita jatkosopimusta Barcan kanssa lähikuukausina, seura voi menettää hänet ilmaiseksi.

Barcelonasta on vakuutettu, että jatkosopimuksesta on jo sovittu ja että allekirjoitus odottaa vain sopivaa hetkeä. Fakta on kuitenkin se, että Messin nimeä ei paperissa ole.

– He ovat jättäneet Messin – tärkeimmän pelaajan – jatkosopimuksen viime hetkeen… Se aiheuttaa huolta, ettei sitä ole vieläkään allekirjoitettu, Barcelonan entinen puheenjohtajaehdokas Agusti Benedito sanoi Onda Cerolle ja Radio Marcalle.

– Messin tapaus voi osoittautua Neymarin tapausta pahemmaksi. Koska tämän hetken tilanteen myötä hän voi lähteä ilmaiseksi 1. tammikuuta.

– Messi on aina halunnut olla kilpailuhenkisessä joukkueessa. Tilanne on huolestuttava. (Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria) Bartomeu sanoi kesäkuussa, että Messi oli allekirjoittanut sopimuksen. Se ei ole totta.

– Bartomeu ei ole kyennyt saattamaan Messin jatkosopimusta maaliin. Se, että Messi ei ole allekirjoittanut jatkosopimusta, johtuu siitä että hän on epävarma jatkostaan.

Benedito on tullut tunnetuksi Barcelonan nykyjohdon äänekkäänä vastustajana. Aiemmin kesällä Benedito alkoi masinoida kampanjaa, joka tähtäsi Bartomeun johtaman hallituksen epäluottamusäänestykseen.