La Ligan avauskierros on takana. Mitä jäi käteen?

Päällimmäisenä se, että oikeastaan vain jättiläiset pitivät pintansa. Real Madrid otti rutiininomaisen 3-0-voiton Deportivo La Coruñan vieraana, ja Barca kaatoi yhtä rutiininomaisesti Real Betisin Camp Noulla lukemin 2-0.

Mielenkiintoista on se, että käytännössä kaikki muut europeleihin povatut joukkueet kyykkäsivät. Suurin pettymys oli tietysti Atlético Madrid, joka nousi juuri ja juuri tasapeliin sarjanousija Gironan kanssa. Kaiken lisäksi Antoine Griezmann ajettiin ulos kentältä.

Mutta ei Atleti ollut ainoa. Villarreal aloitti niin ikään heikosti, kun se taipui sarjanousija Levantelle maanantai-iltana maalein 0-1. Sarjanousijan kanssa oli ongelmissa myös Athletic Bilbao, joka oli kotonaan selvä ennakkosuosikki Getafea vastaan. Maalittomaan tasapeliin kuitenkin päädyttiin. Lisätään vielä, että Sevilla jäi tasapeliin Espanyolia vastaan, Eibar haki vierasvoiton Málagasta ja Real Sociedad yllätti vieraissa Celta Vigon.

Pitivätkö suosikeista vain Barcelona ja Real Madrid pintansa? Oli niitä pari muutakin. Jos tarkastellaan asiaa vedonlyöntiyhtiöiden kerroinasettelun mukaan, Valencian voitto Las Palmasista ja Leganésin voitto Alavésista menivät ”suunnitelmien mukaan”.