Barcelonan tiedetään hamuavan Borussia Dortmundin Ousmane Dembéléä. Pelaajan ”metsästys” on noussut poikkeuksellisen julkiseksi saagaksi viime viikkoina.

Barcelonan toimitusjohtaja Pep Segura meni jo sanomaan vajaa viikko sitten, että Dembélé-siirto on lähellä toteutumista. Sittemmin myös Barcelonan urheilutoimenjohtaja Robert Fernández on vahvistanut neuvottelut. Dortmundista taas on vastattu melko kipakkaan sävyyn, että ”siirto ei ole liikahtanut millimetriäkään”.

Barcelona on tiettävästi tarjonnut Dembéléstä 100 miljoonaa euroa. Dortmundin asettamassa hintalapussa lukee 130 miljoonaa, eikä seura ole valmis tinkimään. Pelaaja itse yrittää painostaa Dortmundia kieltäytymällä harjoittelemisesta.

– Dembélé on Barcelonan ykkösvaihtoehto. Heillä ei ole b- tai c-suunnitelmaa, koska he tietävät kuinka hyvä hän on, Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke sanoi The Guardianin mukaan.

– Tapasimme torstaina Barcan edustajat. Perjantaina hän (Dembélé) ei ilmaantunut harjoituksiin. Sattumaa? Vielä kaksi viikkoa sitten pidin Barcaa suurena ja kunnioitettavana seurana. Enää en ole ihan varma.

– Olemme sanoneet hänelle, että hän voi lähteä muttei heti ensimmäisen vuoden jälkeen. Emme hievahda pyyntihinnastamme. Emme voi hyväksyä 30:tä miljoonaa euroa vähemmän kuin mitä olemme pyytäneet.

Lopuksi Watzke antoi arvionsa siirron toteutumisen todennäköisyydestä.

– Juuri nyt todennäköisyys on 50-50.