Barcelonalta ei tunnu tässä siirtoikkunassa onnistuvan juuri mikään. Kuten hyvin tiedetään, se ei pystynyt estämään PSG:tä maksamasta Neymarin ulosostoklausuulia ja menetti tämän elokuun alussa pohjoiseen naapurimaahan Ranskaan.

Alkukesästä huhuttiin Barcelonan tavoittelevan riveihinsä Hector Belleríniä (Arsenal), Theo Hernándezia (Atlético Madrid) ja Marco Verrattia (PSG), mutta jokainen yritys on vetänyt vesiperän. Ja kovin hankalalta on vaikuttanut myös tuoreempien kiinnostusten kohteiden, Philippe Coutinhon ja Ousmane Dembélén värvääminen Liverpoolista ja Borussia Dortmundista, vaikka Barca tarjoaakin miehistä seuran ennätyssummaa.

Helpompana nakkina on pidetty Nicen keskikenttämiestä Jean Michaël Seria. Serilla on kerrottu olevan sopimuksessaan 40 miljoonan euron ulosostoklausuuli, jonka Barcelona on ollut valmis ”Afrikan Xavista” maksamaan.

Tässäkin houkuttelussa on kuitenkin koettu odottamaton ja Barcelonan kannalta ikävä käänne. Ranskalainen L’Equipe kertoo, että Serin sopimuksen ulosostopykälä oli voimassa vain heinäkuun 15:teen päivään saakka. Huono tuuri, sillä Nice on ylipäätään ainoa seura Ranskassa, joka kirjaa järjestelmällisesti pelaajiensa sopimuksiin ulosostohinnan ulkomaille siirtymisen varalta.

Nyt Barcelona joutuu siis neuvottelemaan Nicen kanssa siirtokorvauksesta, ja summa noussee mitä todennäköisemmin selvästi 40 miljoonasta ylöspäin. Ranskassa kun tiedetään erittäin hyvin, että Barcelona on rikastunut äskettäin 222 miljoonalla ”Neymar-eurolla”.

Todennäköiseltä kaupan toteutuminen joka tapauksessa näyttää, sillä AS:n mukaan Seri on suostunut Barcelonaan siirtymiseen ja hänelle ollaan tarjoamassa nelivuotista sopimusta.

Barcelona on ostanut kesän aikana kokeneen brasilialaisen Paulinhon, oman kasvattinsa Gerard Deulofeun sekä laitapuolustaja Nélson Semedon.