Barcelona avasi kauden uuden päävalmentajansa Ernesto Valverden johdolla kotivoitolla Real Betisistä. Katalonialaisseura iski molemmat osumansa avausjaksolla ja piti pisteet itsellään 2-0-lukemin.

Lionel Messi ei saanut kovasta yrityksestä huolimatta maalitiliänsä auki. Sen sijaan tolpat kilahtivat kolmesti.

Deulofeu arkkitehtina

Barcelona osoitti heti alkuun vaarallisuutensa hyvällä maalipaikalla. Sergi Roberto nousi vasemmalta laidalta tarjoilemaan oikealle etutolpalle matalan keskityksen kohti Gerard Deulofeuta, joka ei kuitenkaan saanut kunnollista osumaa palloon.

Toinen hyvä tilanne siunaantui vieraille vapaapotkusta, kun Matias Nahuel rikkoi rajusti rangaistusalueen tuntumassa. Lionel Messi ampui isäntien onneksi aavistuksen yli maalin ja maaliton tilanne säilyi.

22. minuutilla Nahuel oli jälleen ongelmissa luovutettuaan pallon suoraan Messin jalkaan. Argentiinalainen ei kuitenkaan käyttänyt paikkaa hyväkseen, vaan laukoi jälleen yli.

Avausjakson puolivälistä myös Betis osoitti elonmerkkejä. Sergio Leon murtautui taidokkaasti haastamalla laidalta boksin sisään, mutta juuttui lopulta ratkaisun viivästyttyä Barcan puolustukseen.

34. minuutin kohdalla Messi sai jo kolmannen tilaisuutensa ja taas vapaapotkusta. Tällä kertaa Juan Narváez rikkoi Sergio Busquetsia. Messin yritys oli tällä kertaa vielä parempi, mutta tolppa pelasti Betisin.

Hetken kuluttua se avausmaali kuitenkin syntyi ja siitä vastasi Barca. Epäonnensoturi oli Alin Tosca, jonka jalasta Deulofeun laukaus kimposi omaan maaliin.

Muutama minuuttia myöhemmin Betisillä oli tilaisuus tasoitukseen, mutta Leon ei onnistunut viimeistelemään sisään läpiajosta. Sen sijaan tilanne katkesi syötönkatkoon. Leonin epäonnistuttua Deulofeu nousi vastaiskuun ja tarjosi Robertolle avaimet viedä katalonialaiset kahden maalin johtoon.

Toinen puolisko jatkui isäntien komennossa. 60. minuutilla Busquets pelasi Messin läpi asettaen loistotilaisuuden kolmanteen maaliin. veto pysähtyi lopulta toistamiseen tolppaan.

Viimeisellä kympin alkuun Messi sai vielä yhden tilaisuuden kauden ensimmäiseen maaliinsa. Kolmas tolppalaukaus kuitenkin jätti sen odottamaan.

Lisämaaleja ei lopulta nähty ja Camp Noulla juhlittiin 2-0-voittoa.

Barcelona-Real Betis 2-0 (2-0)

1-0 Alin Tosca, oma maali, (36.)
2-0 Sergi Roberto (39.)