Jalkapallokausi 2017-2018 on vasta alkumetreillään, mutta juuri nyt yksi koko lajin kuumimmista nimistä on Real Madridin 21-vuotias keskikenttäpelaaja Marco Asensio. Nuorimies teki komean maalin viime kauden päättäneessä Mestarien liigan loppuottelussa, ja on jatkanut tällä kaudella siitä, mihin keväällä jäi.

Real Madrid on pelannut toistaiseksi kolme kilpailullista ottelua – UEFA:n Supercupin Manchester Unitedia vastaan sekä kaksiosaisen Espanjan Supercupin Barcelonaa vastaan – ja Asensio on onnistunut maalinteossa kaikissa kolmessa ottelussa. Maaleissa on kaiken lisäksi tyylipisteetkin kohdallaan ja juuri nyt tuntuu siltä, ettei Asensiota pysäytä mikään.

Tänään Marca kertoo, että Real Madrid on valmistelemassa superlupaukselleen jatkosopimusta, johon ulosostoklausuuliksi kirjataan ällistyttävä 500 miljoonaa euroa. Summa on omiaan pitämään kilpakosijat loitolla.

AS puolestaan kertoi aiemmin, että Mallorcalta kotoisin oleva Asensio oli hyvin lähellä päätyä Real Madridin sijaan arkkivihollisen Barcelonan leipiin. Barcelonan kerrotaan päässeen syksyllä 2014 jo sopuun Asension hankinnasta ja nuorella miehellä oli jo asuntokin Barcelonassa.

Siirto kuitenkin kariutui lehden kertomuksen mukaan käsittämättömän lapselliseen yksityiskohtaan – kun suurseuroista puhutaan. Barcelonan oli määrä maksaa Mallorcalle pelaajasta 4 miljoonan euron siirtokorvaus, mutta syystä tai toisesta Barcelona halusi maksaa summan erissä. Mallorca kaipasi kipeästi rahaa, ja kun Real Madrid oli valmis kuittamaan kyseisen siirtosumman ilman osamaksukikkailua, päätyi Asensio Barcelonan sijasta Madridiin.

Real Madrid sai neuvotteluissa vielä lisäplussaa siitä, että se suostui lainaamaan Asension vielä kevätkauden 2014-2015 ajaksi Mallorcalle. Niinpä kaupat syntyivät joulukuussa 2014, ja loppu on historiaa.

Jos AS:n tarina on tosi, niin vaikea sanoa, pitäisikö Barcelonan seurajohdolle itkeä vai nauraa.