La Liga -kausi käynnistyy viikonloppuna, joten on ensimmäisen pelipaikkalistauksen aika. Avausvuoron saavat maalivahdit.

Kovasta tasosta huolimatta listalle mahtui myös kaksi espanjalaista.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

5. Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao)

Kepa ryöväsi viime kaudella kuin varkain Athleticin ykkösvahdin paikan itselleen. Espanjan alle 21-vuotiaiden EM-finaaliin kesällä torjunut baski avasi 23 sarjaottelussa tolppien välissä. Vahvat otteet näkyivät myös tilastoissa, sillä Kepa piti viime kaudella seitsemän nollapeliä ja päästi vain 22 maalia.

Kepa on hyvin ulottuva maalivahti ja vahva refleksitorjuja. 22-vuotiaalta nuorukaiselta voidaan odottaa tällä kaudella vieläkin suurempaa läpimurtoa.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

4. Sergio Rico (Sevilla)

Rico palkittiin juuri pitkällä jatkosopimuksella. Isokokoinen maalivahti on pelannut 23-vuoden iästään huolimatta kolmen vuoden aikana yhteensä 90 sarjaottelua Sevillan väreissä. Viime kaudella espanjalainen sai kasaan 12 nollapeliä ja torjuntoja kertyi keskimäärin 3,2 ottelua kohden.

Rico on parhaimmillaan torjuessaan lähietäisyydeltä. Espanjalainen reagoi hyvin tilanteisiin ja osaa ennakoida laukauksia. Tunnetaan myös rauhallisesta torjuntatyylistään ilman hätäisiä syöksyjä.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

3. Keylor Navas (Real Madrid)

Navas nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 2014 MM-turnauksessa torjuttuaan erinomaisesti Costa Rican puolivälieriin saakka. Kisoja seurasi siirto Real Madridiin, jonka riveissä mies on taistellut tiensä Iker Casillasin kirittäjästä luotettavaksi ykkösvahdiksi.

Navas on kuuluisa näyttävistä heittäytymisistään ja kimmoisasta torjuntatavastaan. Näyttävä tyyli aiheuttaa joskus ongelmia lähitorjunnoissa lahjoittaen vastustajalle irtopalloja.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

2. Marc-André Ter Stegen (Barcelona)

Ter Stegen nousi viime kaudella cup-vahdista ykköskoppariksi Claudio Bravon siirryttyä Manchester Cityyn. Saksalainen torjui Barcalle 27 voittoa ja pelasi 13 nollapeliä. Myös torjuntoja kertyi, sillä maalivahti joutui pysäyttämään keskimäärin 3,4 laukausta ottelua kohden.

Ter Stegen on jalalla vahva torjuja, jonka ansiosta mies avaa myös sujuvasti peliä. Saksalainen myös tulee toisinaan maanmiehensä Manuel Neuerin tavoin pois omalta alueeltaan tukemaan kenttäpelaajia.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

1. Jan Oblak (Atlético Madrid)

Oblakilla oli viime kauden suurin nollapelien määrä (15) ja slovenialainen päästi 30 otteluun vain 21 maalia. Maalivahti on myös kaksinkertainen Zamora-palkinnon voittaja.

Oblakin vahvuuksia erinomaiset sijoittumis- ja pallonkäsittelytaidot. Slovenialainen pystyy ennakoimaan tilanteita varmalla otteella ja ajoittamaan torjuntojaan. Ainoita puutteita jalallisessa pelaamisessa.

Oblakin kehitys on herättänyt myös pariisilaisjätti Paris Saint-Germainin kiinnostuksen. Toistaiseksi slovenialainen kuitenkin tullaan näkemään tällä kaudella tutuissa Atléticon väreissä.