[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Barcelonan viime kausi oli pettymys, vaikka seura onnistuikin lopulta voittamaan Copan toukokuun lopulla. Sarjamestaruus matkasi Real Madridille ja Juventus tiputti Barcelonan Mestarien liigan puolivälierävaiheessa.

Barcelona lähti kauteen kovin odotuksin – olihan alla tuplamestaruus, kun Luis Enrique siivitti katalaanit sarjamestaruuteen ja Copan voittoon. Viime kesän hankinnat eivät kuitenkaan onnistuneet Samuel Umtitia lukuun ottamatta. André Gomes ja Paco Alcácer epäonnistuivat pahasti hintalappuihinsa verraten. Kaksikko maksoi Barcelonalle yhteensä 65 miljoonaa euroa.

Kausi alkoi pienoisella shokilla, kun sarjaan noussut Alavés haki täyden pistepotin Camp Noulta kolmannella sarjakierroksella. Ensimmäisen seitsemän kierroksen jälkeen Barcelona oli hävinnyt jo kahdesti ja taipunut kertaalleen tasapeliin – jotain, mikä on varsin harvinaista La Ligassa.

Barcelona menetti sarjamestaruuden nimenomaan turhilla tasapeleillä. Marraskuussa katalaanit pelasivat peräti kolme peräkkäistä tasapeliä sarjassa, minkä vuoksi Real Madrid meni etenkin syyskaudella menojaan. Barcelonan kevätkausi oli kuitenkin huomattavasti syyskautta parempi sarjassa. Tappioita tuli vain kaksi ja tasapelejäkin vaatimattomat kaksi. Real Madrid oli kuitenkin sen verran kovassa vireessä, ettei Barcelonassa päästy juhlimaan jälleen sarjamestaruutta.

Mestarien liigan alkulohko sujui Enriquen miehistöltä hyvin lukuun ottamatta tappiota Manchester Cityn vieraana. Se olikin koko alkulohkon ainoa pistemenetys ja Barcelona lähti kevään pudotuspeleihin lohkovoittajana. Neljännesvälierissä vastaan asettui PSG. Avausosa oli ranskalaisten juhlaa Pariisissa, kun Barcelona kaatui jopa 4-0. Kolmea viikkoa myöhemmin nähtiin kuitenkin jotain äärimmäisen eriskummallista, kun Barcelona murskasi PSG:n Kataloniassa luvuin 6-1 ja eteni puolivälieriin.

Puolivälierissä Juventus osoittautui liian kovaksi vastustajaksi heti kättelyssä. Torinon ilta oli katalaaneille synkkä. Juventus kaatoi Blaugranan luvuin 3-0, eikä siten jättänyt Barcelonalle sen suurempia mahdollisuuksia toiseen osaan. Toinen osa päättyi maalittomana ja Barcelonan tie Mestarien liigassa päättyi taas puolivälierävaiheeseen – kuten vuotta aikaisemmin Atléticon kanssa Calderónilla.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502956743132{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Lionel Messi

[/vc_column_text][vc_column_text]

during the La Liga match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Bernabeu on April 23, 2017 in Madrid, Spain.
Kuva: Getty Images

Ilman Lionel Messiä Barcelona olisi ollut jo muutaman vuoden täysin hakoteillä. Pallotaituri on kantanut Barcelonaa reppuselässään jo pidemmän aikaa. Messin viime kausi oli uskomaton. Tärkeissä paikoissa Barcelonalle helpottavat maalit iskenyt argentiinalainen ampui katalaaneille komeat 54 täysosumaa.

Maailman historian yksi parhaimmista jalkapalloilijoista oli ylivoimainen jälleen viime kaudella, mutta tällä kaudella Barcelona tarvitsee Messiä enemmän kuin koskaan. Neymar lähti ja Barcelonan otteet Supercopassa Real Madridia vastaan olivat suorastaan surkeita.

Barcelonalle on luvassa ainakin ennakolta varsin haastava kausi kaiken sekamelskan jälkeen, eikä Messi ole vieläkään allekirjoittanut uutta – vuoteen 2021 ulottuvaa – sopimustaan. Saa nähdä, riippuvatko sopimusasiat seurajohdon tekemisistä. Seurapresidentti Josep María Bartomeu on saanut valtavasti lokaa niskaansa tämän kesän aikana, eikä olisi välttämättä suuri yllätys, jos Messi ei allekirjoittaisi sopimustaan ennen Bartomeun lähtöä.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Ernesto Valverde korvasi kesällä Luis Enriquen Barcelonan päävalmentajana. Vielä toistaiseksi olemme nähneet hyvin vähän joukkueen pelaamista Valverden alaisuudessa ja joukkueen pelaajamateriaalikin on suurella todennäköisyydellä vielä yllättävän kaukana siitä, mitä se tulee olemaan siirtoikkunan päättyessä. Jälkimmäinen asia johtuu tietenkin Neymarin lähdöstä.

Valverde on uransa aikana tehnyt erinomaista tulosta muun muassa kreikkalaisen Olympiakosin valmentajana. Ennen siirtoaan Barcelonaan hän puolestaan valmensi Athletic Bilbaota neljän kauden verran. Nyt edessä on kuitenkin täysin eri kaliiberin joukkue, jonka tulee pelata täysin erilaista jalkapalloa. Tämän takia hänen aikaisemmista pesteistään ei voi vetää hirveästi johtopäätöksiä sen suhteen, mihin suuntaan hän lähtee Barcelonan peliä viemään.

Kaikille on jo tässä vaiheessa selvää, että katalonialaisseuran ydinajattelu jalkapallon pelaamisesta tulee edelleen säilymään. Erot tulevat pienistä vivahteista ja pre-seasonista päätellen Valverde onkin ottamassa Enriquen pelityylistä muutaman askeleen takaisin kohti Pep Guardiolan Barcelonaa. Tämä näkyy varsinkin joukkueen pallottomassa pelaamisessa. Se on pelannut harjoitusotteluissa erittäin korkealla puolustuslinjalla ja prässännyt ajoittain todella aggressiivisesti.

Pallolliseen pelaamiseen tulemme saamaan tarkemman vastauksen, kun joukkueen lopullinen pelaajamateriaali on selvillä ja se on saanut pelata tällä miehistöllä 1-2 kuukautta.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 2

Viime kevään ja hiljattain pelattujen supercupien perusteella Real Madrid on aika kaukana Barcelonan edellä. Barcassa sekoillaan tällä hetkellä ihan urakalla, ja paljon pitää tapahtua että joukkue yltäisi mestaruuteen. Juuri nyt näyttää jopa todennäköisemmältä, että Barca on lähempänä Atléticoa kuin Realia. Toki asiat voivat muuttua suhteellisen nopeastikin siirtomarkkinoiden ja Valverden pelitavan kehittymisen myötä.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Ernesto Valverdesta tuli ensimmäinen Barcelonan päävalmentaja sitten Frank Rijkaardin (2008), joka on hävinnyt kaksi El Clásicoa putkeen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=25 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502977210461{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images.
Kuva: Getty Images.

Neymar (PSG)
Vasen laitahyökkääjä, 25-vuotias

Maailmanennätysmies. Lähti 222 miljoonan euron kaupassa PSG:hen. Siirto yllätti monet Barca-fanit ja todennäköisesti myös seurajohdon. Mitään ei vain oikeastaan ollut tehtävissä siinä kohtaa, kun PSG aktivoi ulosostopykälän. Neymar olisi voinut kieltäytyä siirrosta, mutta hän halusi lähteä. Kenties siksi, että nyt hän pääsee pois Lionel Messin varjosta. Oli miten oli, menetys on pelillisesti Barcelonalle valtava. Neymar sitoo puolustajia itseensä, on loistava tempo- ja rytmikuljettaja ja luo tilaa muille. Nyt Messi ja Suárez kyetään merkkaamaan taas tarkemmin, joten Barcelonalle on odotettavissa ongelmia.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Cristian Tello (Real Betis)
Vasen laitahyökkääjä, 25-vuotias

Kolmen vuoden ajan Telloa lainailtiin muualle. Seurajohdossa odotettiin miehen kehittymistä, mutta missään vaiheessa kehitystä ei tapahtunut tarpeeksi. Nyt myytiin Betisiin neljällä miljoonalla eurolla.

 

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Jordi Masip (Real Valladolid)
Maalivahti, 28-vuotias

Ei halunnut enää olla kolmosmaalivahti, jolla on roolia vain harjoituksissa. Lähti peliajan perässä sarjaporrasta alemmas.

 

 

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Jérémy Mathieu (Sporting Lissabon)
Toppari, 33-vuotias

Alun alkaenkin kummallinen siirto, kun Barcelona osti miehen kolme vuotta sitten 20 miljoonalla eurolla. Periaatteessa nopea, mutta ei missään vaiheessa sopeutunut kunnolla Barcan pelitapaan. Päästettiin ilmaiseksi Sporting Lissaboniin. Jälleen yksi rasti Barcelonan heikkojen pelaajakauppojen pitkään listaan.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

SAITAMA, SAITAMA - APRIL 05: Bezerra Maciel Junior (Paulinho) #8 of Guangzhou Evergrande looks on after the AFC Champions League Group H match between Urawa Red Diamonds and Guangzhou Evergrande at the Saitama Stadium on April 5, 2016 in Saitama, Japan. (Photo by Masashi Hara/Getty Images)
Kuva: Getty Images

Paulinho (Guangzhou Evergrande)
Keskikentän keskusta, 29-vuotias

Tuore hankinta 40 miljoonan euron hintaan. Paulinho ei ole vielä pelannut sekuntiakaan Barca-nutussa, mutta Barcelonan kannattajat ovat jo ilmaisseet mielipiteensä hyvin selvästi. On ihmetelty, miksi Barca maksaa 40 miljoonaa Tottenhamissa flopanneesta ja pari viime vuotta Kiinassa pelanneesta pelaajasta, kun omia kasvattejakin (Sergi Samper ja Carles Aleñá) olisi tarjolla.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Nélson Semedo (Benfica)
Oikea laitapuolustaja, 23-vuotias

Viime kaudella Barcelonalla oli akuutti ongelma oikean pakin tontilla. Aleix Vidal ei ensin vakuuttanut ja sitten hän loukkaantui. Sergi Roberto taas pelasi vuoroin kohtuullisesti ja vuoroin vähemmän kohtuullisesti, mutta hän ei varsinaisesti edes ole laitapuolustaja. Jotta viime kauden tilanne ei toistuisi, Barca hankki Vidalille varsinaisen kilpailijan: Nélson Semedon. Hintaa 23-vuotiaalle tuli 30,5 miljoonaa euroa. Kesän perusteella Semedo voi olla vastaus. Toisaalta myös Vidal on petrannut.

 

during the Serie A match between AC Milan and AC ChievoVerona at Stadio Giuseppe Meazza on March 4, 2017 in Milan, Italy.
Kuva: Getty Images

Gerard Deulofeu (Everton)
Vasen laitahyökkääjä, 23-vuotias

Deulofeu oli aikoinaan ”La Masian timantti”. Otsikoissa maalailtiin Messin manttelinperijää ja ties mitä. Ihan sellaista ei tullut. Deulofeu myytiin Evertoniin, jossa oli niin ikään haastavaa. Everton lainasi laitahyökkääjän AC Milaniin, jonka paidassa homma alkoi luistaa. Meni lopulta niin hyvin, että Barca käytti takaisinosto-optionsa (12 miljoonaa euroa). Nyt Deulofeulla on elämänsä tilaisuus. Neymarin myynnin myötä espanjalaiselle tarjoutuu rutkasti näyttöpaikkoja. Jos ei nyt tartu kiinni, sitten voi syyttää vain itseään.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Marlon Santos (Fluminense)
Toppari, 21-vuotias

Marlon pelasi viime kauden lainalla Barca B:ssä. Viiden miljoonan euron hankinta tuskin saa vielä tällä kaudella merkittävästi peliaikaa. Riski on kuitenkin tähän hintaan suhteellisen pieni. Eiköhän Marlonia ajeta rauhassa sisään nelostopparin roolin myötä. Edellä ovat tällä kaudella Gerard Piqué, Samuel Umtiti ja Javier Mascherano.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Thomas Vermaelen (Roma, palasi lainalta)

Toppari, 31-vuotias

Kävelevä sairaskertomus. Belgialainen pelasi viime kauden lainalla AS Romassa, jonka paidassa sai yhteensä 609 minuuttia. Näillä näkymin ei mitään käyttöä Barcelonassa, mutta jos ei sopivaa tarjousta tule, jää antamaan tulitukea muille toppareille.

 

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Douglas (Sporting Gijón, palasi lainalta)
Oikea laitapuolustaja, 26-vuotias

Kolme vuotta sitten tehty järjetön hankinta. Pelasi viime kauden lainalla Sporting Gijónissa. Tulevaisuus ei ole Barcelonassa.

 

 

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Sergi Samper (Granada, palasi lainalta)
Puolustava keskikenttä, 22-vuotias

Kesän kynnyksellä katalaanilehdissä maalailtiin, että Samper (ja muutama muu oma kasvatti) saisi tällä kaudella mahdollisuuden Barcelonassa. Paulinhon tulon myötä vaikuttaa siltä, että Samperin tie on edelleen tukossa. Lainattaneen muualle, mutta myös tulehtuneista väleistä seurajohtoon on puhuttu. Voi siis olla, että Samper myös myydään ennen siirtoikkunan umpeutumista.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Munir El Haddadi (Valencia, palasi lainalta)
Oikea laitahyökkääjä, 21-vuotias

Munirin tilanne on samankaltainen kuin Samperilla. Omaa kasvattia on lainailtu peliajan ja kehityksen toivossa muualle, mutta nyt alkaa olla huumori vähissä. Munirin agentti sanoi jo jokin aika sitten, että siirrosta AS Romaan neuvotellaan. Jää nähtäväksi, lähteekö nyt kun Luis Suárez loukkaantui viikoiksi eikä Neymarille ole saatu korvaajaa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]