Barcelona ehti pitkään olla hieman niskan päällä Real Madridiin vertailtaessa. Nyt vaikuttaisi siltä, että osat ovat vaihtuneet.

Viime kaudella Real vei Barcan edestä merkittävät pokaalit. Tylytys jatkui Espanjan Supercopassa, jonka Real vei peräti yhteismaalein 5-1. Viime yönä pelatun toisen osaottelun jälkeen Gerard Piqué antoi lausunnon, joka kertoo tilanteesta kaiken oleellisen.

– Olen ollut täällä yhdeksän vuotta. Ensimmäistä kertaa tunnen alemmuutta Real Madridia kohtaan, Piqué sanoi lehdistölle.

– Me emme ole parhaassa iskussa, emme joukkueena emmekä seurana. Meidän on pysyttävä mahdollisimman yhtenäisinä ja päästävä eteenpäin.

Barcelonan kauteen valmistautumista ovat hankaloittaneet valmentajanvaihdos ja avainpelaaja Neymarin myynti. Uusi päävalmentaja Ernesto Valverde myönsi, että joukkueen on sopeuduttava muutoksiin.

– Kun häviää ja jää tunne, että vastustaja oli joiltain osin parempi, on analysoitava tekniset osa-alueet. Me halusimme voittaa, mutta se ei ollut mahdollista, Valverde sanoi.

– Meidän on toivuttava psykologisesti. Meidän on sopeuduttava muutoksiin.

Barcelona saattaa saada lähipäivinä hyviä uutisia siirtomarkkinoilta. Uutisoimme aiemmin tänään Barca-pomo Pep Seguran sanoneen, että Philippe Coutinhon ja Ousmane Dembélén siirrot ovat lähellä toteutumista.