Espanjalaismediat odottavat, että tänään Real Madridin ja Barcelonan välisessä Espanjan Super Cupin toisessa osaottelussa (ennakko TÄSTÄ) tullaan näkemään pañolada. Monelle sana on vielä entuudesta tuntematon, joten kerromme, mikä on tämä espanjalaiskannattajien suosikkitapa osoittaa mieltään.

Pañolada tarkoittaa sitä, kun lukuisat katsomoissa olevat kannattajat osoittavat mieltään heiluttamalla vihaisesti valkoisia nenäliinoja. Tavalla yleisesti puretaan turhautumista esimerkiksi valmentajaa tai joukkueen pelaamista kohtaan. Käytännössä pañoladaa voi käyttää tyytymättömyyteen mihin tahansa, joka liittyy jollakin tavalla toiseen kentällä olevaan joukkueeseen.

Pañoladat ovatkin usein saaneet muutoksia aikaan tai ainakin laittaneet asioita alulle. Esimerkiksi marraskuussa 2015 Real Madrid -kannattajat purkivat turhautumistaan Rafael Beniteziin ja joukkueen tuloksiin. Reilu kuukausi myöhemmin Zinédine Zidane korvasi Benitezin joukkueen päävalmentajana.

Tämän päivän pañolada on osoitettu viime ottelun tuomaritoiminnalle. Real Madrid -kannattajat ja myös pelaajat olivat järkyttyneitä Espanjan Super Cupin ensimmäisen osan muutamista ratkaisuista. Hidastuksista kävi muun muassa ilmi, että Barcelonan rangaistuspotkuun johtaneessa tilanteessa Luis Suárez lähti kaatumaan jo paljon ennen kontaktia ja Cristiano Ronaldon filmaamisesta saama toinen keltainen kortti osoittautui myöskin virheelliseksi tuomioksi.