Keskiviikon yllättävimpiä jalkapallouutisia oli ehdottomasti 30-vuotiaan saksalais-ghanalaisen Kevin-Prince Boatengin lähtö Las Palmasista (uutinen). Boateng solmi viime keväänä kolmivuotisen jatkosopimuksen Las Palmasin kanssa, vaikka oli omien sanojensa mukaan saanut tarjouksia kolmelta eri seuralta. Siksi sopimuksen purkaminen vain kaksi päivää ennen kauden alkua oli melkoinen paukku.

Monien mielessä kävi varmasti ajatus jonkinlaisista riidoista, mutta yhdessä seurajohdon kanssa pidetty lehdistötilaisuus häivytti pois tällaiset epäilyt. Boateng hyvästeli seuran kannattajineen itkua pidätellen, ja kertoi päätöksen motivaattoriksi kenties sen kaikkein klassisimman: perhesyyt.

– Päivä on ollut minulle todella vaikea. Kaikki kysyvät minulta, miksen halua enää pelata Las Palmasissa. Vastaan heille, että päätös on henkilökohtainen, sillä kaipaan perhettäni. Kyse ei ollut jalkapalloilullisista asioista, Boateng selvitti pressissä Las Palmasin kotisivujen mukaan.

– Isälle on todella vaikeaa olla näin kaukana pojastaan ja vaimostaan. Perhe tulee ensin.

– Seuran puheenjohtaja on kohdellut minua saapumisestani lähtien kuin omaa poikaansa. Toivon, että voin palata jonain päivänä tähän seuraan, joka on kohdellut minua niin hyvin.

– Rakastan näitä kannattajia, vaikka jotkut nyt vihaavatkin minua tämän ratkaisun takia. Vuosi tässä seurassa on ollut todella hieno, ja olen aina aistinut kannattajien rakkauden kadulla, Boateng jatkoi.

Seuraava osoite Frankfurt?

Puheenjohtaja Miguel Ángel Ramírezille uutinen ei tullut enää yllätyksenä, vaan Boateng keskusteli asiasta hänen kanssaan viikko sitten.

Boateng oli viime kaudella Las Palmasin paras maalintekijä 28 ottelussa tekemillään kymmenellä maalilla. Hän jättää siis taakseen ammottavan aukon joukkueen keskikentälle, mutta seuran puheenjohtaja ottaa lähtöön hyvin humaanin lähestymistavan.

– Boateng on tärkein tässä seurassa ollut jalkapalloilija, ja siksi tilanne piti käsitellä sen vaatimalla arvokkuudella. Me ajattelemme tässä seurassa, että ihmiset tulevat ensin, Ramírez luonnehtii.

– Tärkeintä on, että Boateng on taas onnellinen. Hän pääsee pelaamaan hyvin lähelle perhettään.

– Prince Boatengin lähtö ei vaikuta siihen, millaista pelaajaa etsimme joukkueeseen. Toivon, että ennen siirtoikkunan sulkeutumista 30.8. löydämme uuden pelaajan keskikentän keskustaan.

Vahvat huhut vievät Kevin-Prince Boatengia Lukas Hradeckyn seurakaveriksi Eintracht Frankfurtiin. Eintrachtin valmentaja Niko Kovac myönsi seuran kiinnostuksen Boatengia kohtaan ja muistutti myös tuntevansa pelaajan hyvin. Boateng ja Kovac istuivat pukukopissa vierekkäisillä paikoilla, kun he pelasivat yhdessä Hertha Berlinissä.

Kevin-Prince Boateng on naimisissa italialaisen mallin Melissa Sattan kanssa. Pariskunnalla on yhteinen poika. Boatengilla on poika myös ensimmäisestä avioliitostaan.