FC Barcelona hävisi sunnuntai-iltana pelatun Espanjan Super Cupin ensimmäisen osaottelun Real Madridille kotikentällään 3-1-lukemin. Tulos ei luonnollisesti joukkueen kannattajia miellytä, mutta ottelusta löytyi myös positiivisia asioita katalonialaisten kannalta.

Yksi Barcelonan onnistujista oli oikeana laitapuolustajana 90 minuuttia pelannut Aleix Vidal. Ottelua katsoessa tuli sellainen kuva, että hän oli yksi joukkueensa parhaista pelaajista. Mielikuvaa tukee 27-vuotiaan espanjalaisen tilastot. Vidal syötti ottelussa 61 kertaa omille. Vain kahdella pelaajalla kyseinen lukema oli parempi. Hän myös ohitti Real Madrid -pelaajia pallollisena eniten heti Lionel Messin ja Luis Suárezin jälkeen. Pallollisen tekemisen lisäksi puolustaminenkin luonnistui. Ainoastaan Jordi Alba kirjasi tililleen enemmän onnistuneita taklauksia kuin Vidal.

Asia on Barcelonalle erittäin hyvä uutinen, sillä juuri oikean laitapuolustajan paikka tuotti joukkueelle todella paljon päänvaivaa viime kaudella. Dani Alvesin Juventus-siirron moni on saanut mahdollisuuden täyttää brasilialaisen jättämän aukon, mutta tulos ei ole ollut toivottua.

Barcelonan seurajohto reagoi asiaan kesän aikana hankkimalla Nelson Semedon. 23-vuotias portugalilainen oli kuitenkin kuin lohdutuspalkinto, sillä joukkue toivoi saavansa Hector Bellerínin Arsenalista. Voi silti olla, että ratkaisu ongelmaan löytyykin siirtomarkkinoiden sijaan joukkueen sisältä.

Vidal siirtyi nykyiseen seuraansa kesällä 2015, mutta hän ei ole onnistunut Barcelonan toivomalla tavalla. Viime kaudella hän pelasi La Ligassa ainoastaan kuudessa ottelussa.

Sunnuntain El Clásico oli kuitenkin häneltä erittäin vahva henkilökohtainen näyttö. Vastaavanlaiset otteet jatkossakin tarkoittaisi sitä, että oikean laitapuolustajan ongelma on ratkeamassa ja ratkaisuna olisi hieman yllättäen jo floppinakin pidetty vajaan 20 miljoonan euron hankinta.