[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Valencian viime kausi oli täydellinen pannukakku. Pako Ayestarán sai kenkää syyskuussa, sillä seura hävisi ensimmäiset neljä ottelua sarjassa. Kyseessä oli seurahistorian surkein sarjan aloitus. Vika ei ollut kuitenkaan vain ja ainoastaan Ayestaránin, koska Valencian seurajohto ei ollut missään vaiheessa viime kautta seuran tasolla.

Ayestaránin potkujen jälkeen Valencia palkkasi Cesare Prandellin korjaamaan alkukauden sotkut. Prandellin kahdeksan sarjaottelua kestänyt aikakausi oli kuitenkin puhdas epäonnistuminen niin luotsin kuin myös seurajohdon osalta. Valencia voitti kokeneen italialaisluotsin alaisuudessa vain yhden ottelun ja Prandelli erosi vuoden viimeisenä päivänä. Prandellin mukaan Valencian seurajohto ei suostunut hankkimaan luotsin haluamia pelaajia, jonka vuoksi Prandelli päätti pakata tavaransa ja poistua pikaiselta visiitiltään kauas pois.

Prandellin lähdön jälkeen – kukas muukaan kuin – Voro González saapui pelastamaan rakkaan seuransa. Prandellin lähdettyä Valencia oli sarjassa tasapisteissä putoamisviivan alapuolella olleen Sportingin kanssa ja Espanjan mittakaavalla valtava seura oli lähellä historiallista putoamista.

Voro sai kuitenkin Valenciaan hieman ryhtiä, vaikka Celta tiputtikin lepakot välittömästi Copassa varsin rajujen tuloksien myötä. Kevätkauden aikana Valencia onnistui voittamaan esimerkiksi Real Madridin ja Athleticin Mestallalla ja lopulta Valencia löysi itsensä 13. sijalta.

Valencian seurapresidentti erosi kauden jälkeen ja seura pestasi komeaa jälkeä Villarrealissa tehneen Marcelinon Mestallan penkin päähän, joten alkavalla kaudella luvassa on hyvin erilainen Valencia – toivottavasti positiivisella tavalla.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502715529134{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Dani Parejo

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Dani Parejo on Valencian sielu. Kuusi vuotta seuraa edustanut madridilaiskeskikenttäpelaaja on saanut viimeisen vuoden aikana valtavasti kritiikkiä kannattajilta nimenomaan kentän ulkopuolella tapahtuneista välikohtauksista, mutta kentällä 28-vuotias Parejo on Valencian johtava hahmo.

Parejo on pallovarma, taitava ja loistava syöttelijä, joka kykenee rakentamaan ja aloittamaan hyökkäyksiä – joskus myös päättämään niitä. Urallaan Valencian lisäksi Getafessa ja Real Madridissa pelannut Parejo on halunnut jo pidemmän aikaa pois seurasta, mutta kukaan seura ei ole päässyt Valencian kanssa yhteisymmärrykseen siirtosummasta.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Marcelino on kokenut kehäkettu, joka tuntee La Ligan kuin omat taskunsa. 51-vuotias asturialaisluotsi erosi Villarrealista vain muutamaa päivää ennen viime kauden alkua sekalaisten tilanteiden jälkeen. Ero liittyi Marcelinon mukaan seuran siirtopolitiikkaan, sillä luotsi ei kokenut saaneensa tarpeeksi vahvistuksia.

Valmentajalla on edessään Valenciassa valtava haaste. Nukkuva suurseura on saatava voittamaan ja menestymään hinnalla millä hyvänsä. Valencian viimeiset kaksi kautta ovat olleet suorastaan tragikoomisia verrattaessa seuran komeaan historiaan.

Valencia on ollut enemmänkin seurana kuin joukkueena sekaisin. Nyt Marcelino saa aloittaa puhtaalta pöydältä, kun seurapresidentti Lay Hoon Chan erosi toukokuussa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Marcelinon alaisuudessa Valencia tulee varmasti parantamaan – se on selvää. Joukkue on periaatteessa tasoltaan sarjan ylempää keskikastia, jonka vuoksi Marcelino saa pelaajistaan huomattavasti enemmän irti kuin esimerkiksi Pako Ayestarán tai Cesare Prandelli.

Valencian suurin ongelma on itseluottamus. Viime kaudella seura käytännössä luovutti ottelun suhteen, jos vastustaja meni johtoon. Peli oli pitkään äärimmäisen sekasortoista, eikä kukaan ottanut enää Valenciaa tosissaan.

Marcelinolla menee todennäköisesti noin yksi kausi siihen, että hän saa uudistettua seuran ideologiaa tarvittavaan suuntaan. Valencia saattaa yllättää jo alkavalla kaudella, mutta enemmän on odotettavissa vuoden kuluttua. Seuran kokoonpano on kokenut huomattavia muutoksia, jonka vuoksi optimaalinen aika odottaa Valencialta kunnollisia tuloksia ei ole vielä tällä kaudella.

Valencialle olisi loistosuoritus yltää kahdeksan joukkoon, mutta tällä kaudella Marcelinon miehistö sijoittuu keskikastiin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Valencian koko edustusjoukkue meni alkavaksi kaudeksi täysin uuteen uskoon. Päävalmentaja Voro González palasi delegaatiksi, seurapresidentti Lay Hoon Chan erosi tehtävästään, puolet pelaajamateriaalista vaihtuu ja Marcelino tuli seuran peräsimeen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=39 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Mathew Ryan (Brighton)
Maalivahti, 25-vuotias

Ryanin esiintymiset Valenciassa jäivät kaikissa kilpailuissa 14 otteluun. Australian maajoukkuevahti ei koskaan lyönyt läpi Espanjassa. Viime kausi kului lainalla Genkissä.

 

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Enzo Pérez (River Plate)
Keskikentän keskusta, 31-vuotias

Pérez oli Valencian keskikentän ankkuri. Argentiinalaisen tekemää työmäärää molempiin suuntiin jäädään kaipaamaan. Loisti oman pään lisäksi myös pelinavaajana. Viime kauden syöttöprosentti olikin hyvä 87,7 La Ligassa. Iso lovi siis Valencialle paikattavaksi.

 

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Álvaro Negredo (Besiktas)
Keskushyökkääjä, 31-vuotias

Negredolta odotettiin Manchester Citystä saapuessaan maaleja. Kolmen vuoden aikana hyökkääjäjärkäle kuitenkin teki vain 10 maalia La Ligassa. Viime kaudella Middlesbrough’ssa espanjalainen onnistui lainalla paremmin ja 36 valioliigaotteluun syntyi yhdeksän maalia.

 

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Pablo Piatti (Espanyol)
Vasen laitahyökkääjä, 28-vuotias

Piattin paras kausi Valenciassa ajoittui vuosille 2014-15. Tuolloin taitava argentiinalaislaituri iski seitsemän maalia ja syötti kuusi osumaa. Viime kausi lainalla Espanyolissa oli tehojen suhteen vieläkin parempi. Maaleja ja syöttöjä kerääntyi molempia 10 kappaletta. Taiturimainen harhauttelija jatkaa seuraavaksi uraansa nimenomaan Kataloniassa.

 

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Diego Alves (Flamengo)
Maalivahti, 32-vuotias

Alves pelasi Valenciassa kuusi pitkää kautta, joista viisi seuran ykköstorjujana. Kokenut brassivahti tahkosi viime kaudellakin 33 sarjapeliä. Alvesin lähdettyä, aloittavan maalivahdin paikasta taistelevat uusi hankinta Neto ja Jaume Domènech.

 

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Aderlan Santos (Sao Paulo, laina)
Toppari, 28-vuotias

Santos pelasi viimeiset kaksi kautta Valenciassa rotaatiopakin roolia. Brassi esiintyi viime kaudella 12 sarjaottelusta, joista 11:ssa avauksessa. Pienen peliajan myötä vauhtia haetaan nyt lainalta kotimaasta.

 

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Zakaria Bakkali (Deportivo, laina)
Vasen laitahyökkääjä, 21-vuotias

Bakkali on potentiaalinen nuorukainen, joka kärsi Valenciassa vastuun puutteesta. Esimerkiksi viime kaudella belgialainen mahtui vain kerran avaukseen. Deportivossa 21-vuotiaalla pelaajalla on hyvä mahdollisuus puhjeta isommalla peliajalla kukkaansa.

 

 

Yoel Rodríguez (Eibar)
Maalivahti, 28-vuotias

Tropi (Lorca, laina)
Keskikentän keskusta, 22-vuotias

Mario Suárez (Watford, laina päättyi)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 30-vuotias

Guilherme Siqueira (Atlético Madrid, laina päättyi)
Vasen laitapuolustaja, 31-vuotias

Munir El Haddadi (Barcelona, laina päättyi)
Oikea laitahyökkääjä, 21-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Simone Zaza (Juventus)
Keskushyökkääjä, 26-vuotias

Zaza epäonnistui viime syksynä West Ham -lainallaan, joka oli Valencian onni. Keväällä Italian maajoukkuekärki painoi 20 sarjapeliin kuusi maalia Lepakoiden paidassa vakuuttaen itselleen pysyvän siirron.

Zaza on hyvin sijoittuva ja kaksinkamppailuissa pärjäävä kohdehyökkääjä. Keskinopean italialaisen vahvuudet ovat pääpalloissa (2,5 voitettua per peli) sekä viimeistelytaidoissa. Viime kauden näytöillä Zazasta voidaan odottaa Valencian ykköskärkeä.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Neto (Juventus)
Maalivahti, 27-vuotias

Neto pelasi ennen siirtoaan Juventukseen kaksi kautta Fiorentinan ykköstorjujana. Torinossa rooliksi jäi kuitenkin Gianluigi Buffonin kirittäjän paikka. Isokokoinen brassi on hyvä refleksitorjuja ja kimmoisa heittäytyjä. 27-vuotiaalla pelaajalla on hyvä sauma nousta Valenciassa takaisin ykkösvahdiksi.

 

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Fabián Orellana (Celta Vigo)
Oikea laitahyökkääjä, 31-vuotias

Orellanalla meni viime talvena sukset ristiin Celta Vigon kanssa ja chileläinen suljettiin sekä otteluista, että harjoituksista. Näin laituri vietti kevätosan kaudesta lainalla Valenciassa tehden 16 otteluun yhden maalin.

Orellana on tekninen harhauttelija, jonka vahvuudet ovat nopeudessa ja pallonkäsittelytaidoissa. Chilen maajoukkuemies voi pelata myös kymppipaikalla. Vajaan kolmen miljoonan euron hintaan laituri on Valencialta loistohankinta.

 

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Nemanja Maksimovic (FC Astana)
Keskikentän keskusta, 22-vuotias

Maksimovic pelasi Kazakstanissa Astanan keskikentällä todella suurta roolia. Serbian maajoukkumies nähtiin kahden kauden aikana 54 sarjaottelussa, joissa hän teki yhdeksän maalia. Kokemusta löytyy myös europeleistä sekä Mestarien liigasta että Eurooppa-liigasta.

 

 

Rúben Vezo (Granada, palaa lainalta)
Toppari, 23-vuotias

Nando (Real Oviedo, palaa lainalta)
Oikea laitahyökkääjä, 23-vuotias

Vinícius Araújo (Huesca, palaa lainalta)
Keskushyökkääjä, 24-vuotias

Robert Ibánez (Leganés, palaa lainalta)
Oikea laitahyökkääjä, 24-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]