[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Espanyolin viime kausi oli ensimmäisiä kuukausia lukuunottamatta lupaava. Joukkue muuttui valtavasti valmennursryhmä mukaanlukien viime kesänä, jonka vuoksi kauden ensimmäiset ottelut menivät penkin alle.

Loppusyksystä Espanyol alkoi kuitenkin löytää yhteispeliään ja sijoittui lopulta sarjassa kahdeksanneksi. Espanyolin tavoite oli päästä europelipaikoille, joka ei jäänyt kauas.

Quique Sánchez Floresilta puuttui puhdas maalintekijä, joka olikin yksi suurimmista syistä siihen, kuinka seura jäi ilman tavoittelemaansa europaikkaa. Sánchez Floresin kunniaksi pitää kuitenkin todeta raudanluja puolustus. Espanyol oli syyskaudella tehoton, mutta samalla päästi hyvin harvoin maaleja.

Sánchez Flores onnistui organisoimaan puolustuksensa tiiviiksi ja yksinkertaista jalkapalloa pelaavaksi nelikoksi. Ei minkäänlaista taitojalkapalloa, vaan voitot pääpalloista ja helppo syöttö eteenpäin.

Espanyolilla oli potentiaalia yltää europeleihin viime kaudella, mutta surkea kauden alku vesitti tavoitteen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502618684843{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Diego López

[/vc_column_text][vc_column_text]

BARCELONA, SPAIN - SEPTEMBER 18: Diego Lopez of RCD Espanyol in action during the La Liga match between RCD Espanyol and Real Madrid CF at the RCDE stadium on September 18, 2016 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
(Photo by David Ramos/Getty Images)

Diego López on Espanyolin kantava voima. López oli viime kaudella yksi La Ligan parhaista maalivahdeista, mutta ei kuitenkaan noussut Espanjan maajoukkueeseen. Kokenut 35-vuotias maalivahti piti Espanyolia usein pystyssä ja oli tiukan puolustuksen viimeinen muuri.

Urallaan muun muassa Sevillaa, Villarrealia, Real Madridia ja Milania edustanut López valittiin Espanyolin kauden pelaajaksi. Viime kauden Espanyolissa Milanista lainalla pelannut López allekirjoitti katalaanien kanssa toukokuussa kolmen vuoden sopimuksen.

López hakee omien sanojensa mukaan aktiivisesti paikkaa Espanjan maajoukkueesta. Viime kauden otteilla Lópezin olisi pitänyt kaiken järjen mukaan mahtua maajoukkueeseen, mutta Julen Lopetegui päätti toisin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Quique Sánchez Flores onnistui ensimmäisellä kaudellaan Espanyolin riveissä, vaikka europelipaikka jäikin haaveeksi. Seuran avauskokoonpano meni kokonaan uusiksi viime kesänä, jonka takia uuden valmentajan piti luoda täysin uusi pelitapa. Siihen tottuminen vei aikaa, mutta loppusyksystä Espanyol alkoi jo pelaamaan Sánchez Floresin näköistä jalkapalloa.

Sánchez Flores uskoo sellaiseen pelitapaan, joka tuo tuloksia. Ei sellaiseen jalkapalloon, joka näyttää niin sanotusti kauniilta. Se onkin yksi 52-vuotiaan madridilaisluotsin suurimmista vahvuuksista, koska ainoa asia, joka jalkapallossa lopulta merkitsee on tulos.

Luotsi sai viime kaudella käytännössä kaiken mahdollisen irti pelaajamateriaalistaan. Tällä kaudella materiaali ei ole juurikaan vahvistunut, jonka vuoksi europelipaikkojen metsästäminen näyttää jälleen suurelta haasteelta.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Espanyol aloittaa kauden paremmin kuin vuosi sitten – se on lähtökohtaisesti selvää. Katalaaniseura kohtaa ensimmäisen seitsemän kierroksen aikana Sevillan, Villarrealin, Barcelonan ja Real Madridin, mutta Espanyol on valmiimpi kuin viimeksi.

Espanyol tulee kuitenkin kohtaamaan kauden aikana heikkoja hetkiä, mutta pääasia onkin, kuinka nopeasti seura pääsee niistä eroon. Viime syksynä kyseinen heikko hetki kesti kaksi kuukautta, jonka vuoksi europelit menivät lopulta ohi suun. Tällä kaudella siihen ei ole varaa, mutta toisaalta Espanyolilla ei ole kunnollista maalintekoon kykenevää kärkeä.

Se tulee syömään useita pisteitä Espanyolilta alkavalla kaudella, jonka vuoksi europelisijoitus on jäämässä jälleen haaveeksi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö tämän: Espanyolin perusti vuonna 1900 21-vuotias insinööriopiskelija Ángel Rodríguez Ruiz opiskelijaystävineen. Se on pelannut kaikista seuroista eniten pääsarjakausia (80) voittamatta kertaakaan mestaruutta.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=29 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Felipe Caicedo (Lazio)
Keskushyökkääkä, 28-vuotias

Mamadou Sylla (KAS Eupen)
Keskushyökkääjä, 23-vuotias

Joan Jordán (Eibar)
Keskikentän keskusta, 23-vuotias

Rubén Duarte (Alavés)
Vasen laitapuolustaja, 21-vuotias

Roberto Correa (Cadiz)
Oikea laitapuolustaja, 24-vuotias

Víctor Álvarez (Arsenal Tula)
Vasen laitapuolustaja, 24-vuotias

Roberto (Málaga)
Maalivahti, 31-vuotias

Salva Sevilla (ei seuraa)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 33-vuotias

José Antonio Reyes (ei seuraa)
Oikea laitahyökkääjä, 33-vuotias

Pablo Piatti (laina päättyi)
Vasen laitahyökkääjä, 28-vuotias

Diego Reyes (laina päättyi)
Toppari, 24-vuotias

Diego López (laina päättyi)
Maalivahti, 35-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Naldo (Krasnodar)
Toppari, 28-vuotias

Pablo Piatti (Valencia)
Vasen laitahyökkääjä, 28-vuotias

Diego López (AC Milan)
Maalivahti, 35-vuotias

Mario Hermoso (Real Madrid Castilla)
Toppari, 22-vuotias

Esteban Granero (Real Sociedad)
Keskikentän keskusta

Oscar Melendo (Espanyol B)
Keskikentän keskusta, 19-vuotias

Joan Jordán (laina päättyi)
Keskikentän keskusta

Roberto Correa (laina päättyi)
Oikea laitapuolustaja, 24-vuotias

Pau López (laina päättyi)
Maalivahti, 22-vuotias

Mamadou Sylla (laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 23-vuotias

Paco Montañes (laina päättyi)
Vasen laitahyökkääjä, 30-vuotias

Jairo Morillas (laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 23-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTNFJTBBZnVuY3Rpb24lMjBnZXRBZ2UlMjhkYXRlU3RyaW5nJTI5JTIwJTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwdmFyJTIwdG9kYXklMjAlM0QlMjBuZXclMjBEYXRlJTI4JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwdmFyJTIwYmlydGhEYXRlJTIwJTNEJTIwbmV3JTIwRGF0ZSUyOGRhdGVTdHJpbmclMjklM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjB2YXIlMjBhZ2UlMjAlM0QlMjB0b2RheS5nZXRGdWxsWWVhciUyOCUyOSUyMC0lMjBiaXJ0aERhdGUuZ2V0RnVsbFllYXIlMjglMjklM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjB2YXIlMjBtJTIwJTNEJTIwdG9kYXkuZ2V0TW9udGglMjglMjklMjAtJTIwYmlydGhEYXRlLmdldE1vbnRoJTI4JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwaWYlMjAlMjhtJTIwJTNDJTIwMCUyMCU3QyU3QyUyMCUyOG0lMjAlM0QlM0QlM0QlMjAwJTIwJTI2JTI2JTIwdG9kYXkuZ2V0RGF0ZSUyOCUyOSUyMCUzQyUyMGJpcnRoRGF0ZS5nZXREYXRlJTI4JTI5JTI5JTI5JTIwJTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwYWdlLS0lM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlN0QlMEElMjAlMjAlMjAlMjByZXR1cm4lMjBhZ2UlM0IlMEElN0QlMEElMEF2YXIlMjBiZGF5cyUyMCUzRCUyMGRvY3VtZW50LmdldEVsZW1lbnRzQnlDbGFzc05hbWUlMjglMjJjb2x1bW4tNiUyMiUyOSUzQiUwQSUwQWZvciUyOHZhciUyMGklMjAlM0QlMjAxJTNCJTIwaSUyMCUzQyUyMGJkYXlzLmxlbmd0aCUzQiUyMGklMkIlMkIlMjklMjAlN0IlMEElMjAlMjB2YXIlMjBiZGF5JTIwJTNEJTIwZ2V0QWdlJTI4YmRheXMlNUJpJTVELmlubmVySFRNTC5zbGljZSUyODAlMkMxMCUyOS5zcGxpdCUyOCUyNy4lMjclMjkucmV2ZXJzZSUyOCUyOS5qb2luJTI4JTI3JTJGJTI3JTI5JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwYmRheXMlNUJpJTVELmlubmVySFRNTCUyMCUzRCUyMGJkYXklM0IlMEElN0QlMEElM0MlMkZzY3JpcHQlM0U=[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]